UEFA tereti oba fudbalska saveza

UEFA je pokrenula disciplinske postupke protiv fudbalskih saveza Srbije i Albanije, nakon utakmice koja je prekinuta poslije incidenta sa zastavom na kojoj je bila mapa tzv. velike Albanije.

Srbija 15.10.2014 | 23:08
UEFA tereti oba fudbalska saveza

Protiv Fudbalskog saveza Albanije disciplinski postupak je pokrenut zbog odbijanja da igraju utakmicu i prikazivanja nedozvoljenog banera, saopšteno je na sajtu UEFA-e.

Disciplinski postupak je pokrenut protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog bacanja petardi i raketa, ometanja publike, ulaska navijača na teren, nedovoljne organizovanosti i korišćenja laserskog pokazivača, navode iz UEFA-e.

Slučaj će UEFA rješavati 23. oktobra.

Fudbalska utakmica između reprezentacija Srbije i Albanije prekinuta je nakon incidenta kada se pred kraj prvog poluvremena iznad terena pojavila mala letjelica tzv. dron sa spornom zastavom.

Američki državljanin Olsi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, koji je bio priveden u VIP loži stadiona FK Partizan, pošto je upravljao dronom sa zastavom, pušten je na slobodu.

Rama je bio priveden pod osnovanom sumnjom da je organizovao i rukovodio incidentom sa zastavom tzv. velike Albanije, poslije kojeg je prekinuta fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Albanije.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

15.10.2014 21:23

Svi se bave politikarenjem pa i UEFA. Sramota.

ODGOVORITE
Name

mimo

15.10.2014 22:03

I ono naj vaznije smo zaboravili pocetku utakmica pjevanje pjesama kosovo je srbija I jos Mongo toga I onda po java te za stave odnekud bas cudno. Sve u svemu je zalosno nije zalosno zbog toga sto se to desilo nego zbog toga sto vise za normalnog coveka nema mesta ni na stadionu. Od 92 pa do danas sport u srbiji je crna tacka. Izvini ako nisam u pravu.

ODGOVORITE
Name

Tamo Daleko Breee

16.10.2014 02:38

Na kraju mi cemo izvuci deblji kraj. Upotreba lasera. UEFA hoce da zaradi boli nju uvce za nas. Organizacija je zakazala na svim nivoima. Svi sefovi policije tajnih sluzbi bi trebali sami podneti ostavke da je Srbija normalna drzava. Po ovome bi trebalo da bude 3:0 za Srbiju i 2 utakmice zabrana igranja pred navijacima.

ODGOVORITE
Name

mislilac

16.10.2014 05:07

Provokacija jeste ali hajmo to gledat na drugi nacin...da je to neko od nas uradio njima taj bi bio nacionalni heroj,drugo sramota je onako zvizdanje na pocetku utakmice kada se himna intonira pa ko god da je u pitanju,kako cemo ocekivati da neko nas postuje kada mi ne postujemo nikog,fudbal je davno izasao iz sporta i sve se svodi na politicke provokacije i omalovazavanja,a trece pored 3500 policajaca da navijaci udju u teren je presedan

ODGOVORITE
Name

RSK

16.10.2014 06:29

DA SU TO SRBI URADILI U TIRANI, GARANTUJEM DA NI JEDAN SRPSKI IGRAC NEBI ZIV IZASAO SA TERENA, A SJETI TE SE CAVICA I PORUKE KOSOVO JE SRBIJA, A ONI SE BORE ZA ZASTAVU VELIKE ALBANIJE... STRASNO I NEKI KRETEN ZAMJERA STO SE ZVIZDI SIPTARSKOJ HIMNI, NEMOGU DA VIJERUJEM...

ODGOVORITE
Name

Dex

16.10.2014 08:39

Te olose nije trebalo pustiti da zivi izadju! Taj narod koji su turci ostavili na balkanu znajuci kada su prodali svoju pravoslavnu vjeru prodace i novo uzetu pasu nama sljam ostavili a mi opet kroz istoriju sazaljevali jer su nasi .

ODGOVORITE