Srbija uručuje demarš ambasadoru Albanije

Ambasador Albanije u Beogradu Iljir Bočka došao je danas popodne u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, gde mu je uručen demarš zbog incidenta na utakmici.

Srbija 15.10.2014 | 22:51
Srbija uručuje demarš ambasadoru Albanije

Ambasador Albanije u Beogradu Iljir Bočka došao je danas popodne u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Bočka je u zgradu Ministarstva ušao oko 15.40, ali nije želeo da odgovara na pitanja novinara.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije oštro je osudilo incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, kao smišljenu i unapred planiranu poitičku provokaciju koja je "izvedena sa namerom da se u Beogradu izazovu neredi koji bi bacili senku na činjenicu da Srbija vrlo uspešno neguje saradnju u regionu".

Ministarstvo je naglasilo Srbija "ne može snositi odgovornost za neodgovorne provokacije albanskih gostiju i da će nastaviti da radi na razvijanju dobrosusedskih odnosa, za koje veruje da su jedini put za prevazilaženje potencijalnih problema".

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

domaci stranac

15.10.2014 15:07

Leka, cizma ti se pozlatila.

ODGOVORITE
Name

dobronamjeran_savjet

15.10.2014 15:49

Toliko frke niokočega. Prvo priznaš da si ispao "levat" a onda se smiriš neko vrijeme i vratiš. Ja znam da je ponižavajuće ali se državni organi ne mogu ponašati kao "ostavljena djevojka" i slati "sms" u kojem kažu nešto tipa "kako te nije sram". Inače kompletan događaj je dobro smišljena provokacija a uspio je jer "grizete kao štuke" jbg, prebacujte i sebi zbog svog ponašanja i navijanja. Vi sirovi a oni su vam zamahali crvenom maramom i uspjelo im. Helem, mislim da nije red da se sad pozivate na civilizacijske norme nego fino "primiš rudu" i priznaš da si ispao "levat", dvije ili tri loze i pokušaš da zaboraviš :).

ODGOVORITE
Name

pedja

15.10.2014 16:21

Sta lupeta ovaj dobronamjerni savjetnik?

ODGOVORITE
Name

dobronamjeran_savjet

15.10.2014 16:56

Istinu lave, vi njima "zakolji" a oni vama zastavu. Budi realan i priznaj da među navijačima u Beogradu ima toliko stoke koja uzvikuje užasne gadosti. Albanci im odgovorili kulerski i isprovocirali ih... reci ti meni što se utakmica visokog rizika održava na stadionu sa minimalnom ogradom... Dosta stvari ovdje smrdi i sve je propust obezbjeđenja.

ODGOVORITE
Name

Milojko-Banja luka

15.10.2014 19:39

Idi na svoju televizijsku stanicu dobronamjernabudalo i lupetaj nemoj ovde da se praviš kada znaš da voliš šiptare i ćuti ovo ti je REPUBLIKA SRPSKA . I treba da se pjeva i to i sve što ste nama napravili je i premalo doveli ste vi islamisti našu naciju na ivicu pakla a bili smo najjači, sada krećete i da uništite svjet a ovdje filozofiraš dođi u Banja luku na kafu da se malo izpričamo ti i ja

ODGOVORITE
Name

Milojko-Banja luka

15.10.2014 19:44

Baš će ovaj da se uprpa eto jadan dobio demarš. Ma demarširali ste vi nas sve vašom izdajničkom politikom, lupaju gluposti našim medijima a onda trče i za zapadne pričaju drugo, čuj izvadio lik američki pasoš i odmah ga pustila policija koja je pre toga pretukla pola stadiona vjerovatno ono možda se sakrio koji albanac, mislim sramota da ti ponižuju državu a ti umjesto da oboriš onu letjelicu tučeš SRBE, a nema od protesta ništa kada je vučko i sam priznao da su ga iz eu natjerali preko ambasadora eu u Srbiji da pusti teroriste iz ovk u vip ložu a dobili su i američku zaštitu i pratnju, eto ti kome sada da se mi žalimo kadija te tuži kadija ti sudi, treba jasno se okrenuti od ovih dok nas nisu protjerali i preimenovali u neku drugu naciju i sutra ljubiti gospodina Putina i moliti da sa njim uđemo u neki savez inače odoše Srbske zemlje u nepovrat baš kao i narod

ODGOVORITE
Name

Bosnjak

16.10.2014 04:46

Urucivajte vi sada sta hocete ,ali vi ste 14.10.2014. osramoceni, ponizeni, porazeni, ismijani i jos se nazivate regionalna sila.

ODGOVORITE
Name

siguran

16.10.2014 05:25

Sasvim sam siguran da Milojko nikad nije bio u Beogradu...jesam li u pravu Milojko?

ODGOVORITE