Bosnićeve prijetnje u listu Islamske države

Islamska država objavila je u svom propagandnom listu "Dabik" pretnju vehabijskog vođe iz BiH Huseina Bilala Bosnića, koji je nedavno uhapšen u policijskoj akciji "Damask", u BiH.

Bosna i Hercegovina 15.10.2014 | 13:31
Bosnićeve prijetnje u listu Islamske države

"Ceo svet biće islamska država. Naš je cilj da i Vatikan postane muslimanski", reči su Bosnića, koje su objavljene u "Dabiku".Bosnić je nedavno uhapšen sa još nekoliko vehabija zbog sumnje u terorizam, odnosno da su organizovali odlaske državljana BiH na strana ratišta.

Iako veliki broj džihadista ratuje u Iraku i Siriji, za njima još nema poternice iz BiH. Sud proverava da li protiv džihadista iz BiH koji ratuju za IS ima otvorenih predmeta, da bi na osnovu toga bile raspisane poternice. U Sudu kažu da protiv drugog vehabijskog vođe, Nusreta Imamovića, za kojeg policijske agencije imaju podatke da ratuje u redovima IS, poternica nije raspisana verovatno zato što protiv njega nije otvoren sudski proces.

Pravosudne institucije BiH nisu uputile Interpolu BiH nijedan zahtev za raspisivanje poternice za državljanima te zemlje koji se nalaze na stranim ratištima, iako je zakon za njihovo sankcionisanje na snazi od juna a neki od njih nalaze se i na crnim listama Saveta bezbednosti UN i Stejt departmenta.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Varoš10X

15.10.2014 11:46

Sta vi u bih još čekate sa tim ljudima,hoćete da i vama režu glave.

ODGOVORITE
Name

CC

15.10.2014 12:02

Ти си необавијештен, резали су српске главе у минулом рату. Праве паузу док СДС и СНСД консолидују редове.

ODGOVORITE
Name

musliman

15.10.2014 13:28

i Kad čitav svijet postane Islam onda će ko se izmedu poklati kao što sad rade

ODGOVORITE
Name

kobac

15.10.2014 13:36

Bosnić voli više zatvor nego slobodu. U zatvoru će sačuvati život, a plata redovna od vehabija

ODGOVORITE