Kim Džong Un operisan

Francuski lekar operisao je lidera Severne Koreje sredinom septembra, zbog čega se Kim Džong Un nije pojavio u javnosti više od mesec dana, piše pariski Poen.

Svijet 13.10.2014 | 18:08
Kim Džong Un operisan

"Francuski lekar operisao je sredinom septembra oba skočna zgloba Kim Džong Una u bolnici Bongva u Pjongjangu", naveo je list pozivajući se na izvore u Južnoj Koreji, i dodao da se predsednik Severne Koreje leči i od oticanja stopala i velikih žuljeva na nožnim prstima.

Kim se sada oporavlja u svojoj rezidenciji na severu Pjongjanga, dodao je list, navodeći da je do sada ta informacija najuverljivija pošto je ranije francuski lekar Danijel Pinkston iz Međunarodne krizne grupe rekao da Kim ima probleme s nogama zbog čega se otežano kreće.

Poen piše da su južnokorejski tajni agenti potvrdili prisustvo evropskih, posebno francuskih lekara u Pjongjangu.

"Francuski lekari su oduvek bili cenjeni u Severnoj Koreji koja je već nekoliko puta koristila njihove usluge. Izgleda je Kim Džong Un nastavio tu tradiciju", zaključuje list.

Kim nije pre tri dana bio na proslavi 69. godišnjice osnivanja vladajuće Komunističke partije, zbog čega u Aziji kruže razne glasine o njegovom odsustvu, među kojima da je u toku državni udar u toj, jednoj od najzatvorenijih država na svetu.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jose

13.10.2014 16:14

Nešto me ovaj Kim neopisivo podsjeća na Dodik Baju:-) u

ODGOVORITE