EP, kval.: Kiks Rusa, Englezi jedva, poraz CG!

Fudbaleri Crne Gore izgubili su od Austije sa 1:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, identičnim rezultatom Engleska je pobedila Estoniju na gostovanju, dok je Ukrajina sa 1:0 bila bolja od Makedonije. Rusija je remizirala sa Moldavijom (1:1), pošto je selekcija Fabija Kapela primila gol samo minut posle vođstva.

Fudbal 13.10.2014 | 11:05
EP, kval.: Kiks Rusa, Englezi jedva, poraz CG!

Nije Branko Brnović rizikovao sa rovitim Stevanom Jovetićem, napadač reprezentacije Crne Gore ostao je na klupi, a njegov izostanak nije nadomestio dobro čuvani Mirko Vučinić.

Austrijanci su dominirali na terenu, a kruna toga bio je pogodak Okotijea na asistenciju Arnautovića u 24. minutu. Mogli su Austrijanci da uvećaju vođstvo u nastavku, u završnici je i Vučinić imao odličnu priliku da izjednači, da bi u 89. minutu Harnik pogodio stativu, a zatim mu je udarac odbranio Poleksić.

Jovetić je u drugom poluvremenu igrao umesto Vukčevića, ali nije ni on uspeo da zatrese mrežu, pa Crna Gora posle tri meča ima četiri boda, Austrija je prva u grupi G sa sedam, a Rusija ima pet.

Selekcija Fabija Kapela imala je priliku da se izjednači po broju bodova sa Austrijom, ali je vođstvo izgubila za minut. Dugo su odolevali Moldavci, čak do 73. minuta kada je Dzjuba iznudio i realizovao penal, a već u prvom sledećem napadu rivala, Epureanu je utišao Otkritije Arenu udarcem glavom nakon kornera.

Estonci su dobro namučili Engleze, odolevali su čak i sa igračem manje oko 25 minuta posle isključenja kapitena Klavana, da bi Runi doneo bodove iz slobodnog udarca. Tim Roja Hodžsona ima maksimalan učinak u grupi E sa devet bodova uz gol razliku 8:0, prate je Litvanija (6), Estonija i Slovenija (po tri).

Ukrajina je do pobede nad Makedonijom došla golom Sidorčuka, koji je pred odlazak na pauzu iskoristio dodavanje Jarmolenka i pad defanzivca Alioskog da zakuca loptu u mrežu. Pobeda je mogla da bude i ubedljivija da je Jarmolenko realizovao penal početkom drugog poluvremena, a promašaj selekcija Boška Đurovskog nije umela da kazni. Ukrajinci i Slovaci imaju po šest bodova, Makedonija i Španija ih prate u grupi C sa po tri, na dnu su Luksemburg i Belorusija (po jedan).

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:
Austrija - Crna Gora 1:0 (1:0)
(Okotije 24)
Estonija - Engleska 0:1 (0:0)
(Runi 74)
Rusija - Moldavija 1:1 (0:0)
(Dzjuba 73 - Epureanu 74)
Ukrajina - Makedonija 1:0 (1:0)
(Sidorčuk 47)
Belorusija - Slovačka 1:3 (0:0)
(Kalačev 79 - Hamšik 65, 84, Šestak 91)
Litvanija - Slovenija 0:2 (0:2)
(Novaković 33, 37)
Luksemburg - Španija 0:4 (0:2)
(Silva 27, Pako 42, Košta 69, Bernat 88)
Švedska - Lihtenštajn 2:0 (1:0)
(Zengin 34, Durmaz 46)

Komentari / 0

Ostavite komentar