Uskoro bratimljenje Bijeljine i Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posjetio je večeras Bijeljinu, gdje je u razgovoru sa gradonačelnikom Mićom Mićićem najavio plodotvorniju saradnju u svim oblastima u interesu građana Republike Srpske i Srbije.

Region 10.10.2014 | 22:10
Uskoro bratimljenje Bijeljine i Novog Sada

"Ubeđen sam da ćemo imati snage i znanja da saradnja ova dva grada prijatelja bude još plodotvornija u interesu naših građana, što je još jedna od karika u nizu dobrih odnosa Republike Srpske i Srbije", rekao je Vučević novinarima nakon sastanka.

Prema njegovim riječima, razgovaralo se komunalnoj problematici i poljoprivredi, a dominirala je tema poplava koje su u maju zadesile i Republiku Srpsku i Srbiju.

Vučević je podsjetio da gradove čvrsto vezuje i činjenica da mnogo ljudi porijeklom iz Semberije živi i radi u Novom Sadu.

Mićić je nakon razgovora najavio da će dugogodišnja saradnja i prijateljske veze gradova biti ozvaničena kroz potpisivanje sporazuma o prijateljstvu ili bratimljenju Bijeljine i Novog Sada.

"Novi Sad je za Bijeljinu grad uzor u mnogim oblastima, imamo i mnogo sličnosti, a saradnja ljudi, preduzeća i institucija traje godinama i to prijateljstvo je neprocjenjivo važno", ocijenio je Mićić.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milos

11.10.2014 00:39

Ovo je gradonacelnik Novog Sada ali i potpredsjednik Vucicevog SNS-a. Zanimljivo da je dosao bas uoci izbora!?

ODGOVORITE
Name

rajo

11.10.2014 05:21

Misliš da je došao u Bijeljinu ili prvo je došao u Banjaluku pa svratio u Bijljinu?

ODGOVORITE