Smijenjen komandant niške Žandarmerije

Komandant niškog odreda žandarmerije Senad Koštić razrešen je dužnosti, a protiv sedam pripadnika te jedinice podnete su krivične prijave zbog prebijanja Andreja Vučića, brata srpskog premijera, saznaje Tanjug.

Srbija 10.10.2014 | 18:55
Smijenjen komandant niške Žandarmerije

Krivične prijave podnete su zbog brutalnog prebijanja i prekomerne upotrebe sile prema Andreju Vučića i dvojici pripadnika Vojno bezbednosne agencije.

Brata premijera Aleksandra Vučića, Andreja, i brata gradonačelnika Siniše Malog, Predraga i dva člana obezbeđenja, pretukli su 28. septembra, tokom Parade ponosa, pripadnici niškog odreda žandarmerije.

Da su Andrej i dva pripadnika obezbeđenja dobili ozbiljne povrede, potvrdio je istog dana i premijer Vučić na konferenciji za novinare.

Premijer je naveo i da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, da su se izvinili i da ni njegov brat, ni dvojica pripadnika obezbeđenja neće goniti pripadnike Žandarmerije koji su ih pretukli.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odmah je, u konsultacijama sa komandantom Žandarmerije i direktorom policije, naredio sprovođenje istrage kako bi se rasvetlile okolnosti pod kojima je došlo do prekomerne upotrebe sile i pebijanja, a dva dana kasnije suspendovano je pet žandarma niške žandarmerije.

Sam Andrej je dva dana kasnije, demantujući pisanje pojedinih medija o razlozima zbog kojih je došlo do tuče, istakao da su njih četvorica išla ka stanu njegovih roditelja u Krunskoj ulici, da ih je Žandarmerija zaustavila, da su uredno pružili lična dokumenta, i da misli da je problem i nastao upravo zbog njihovih legitimacija koje su pružili, a ne zbog koga što smo bilo kome, bilo šta uradili, ili nismo postupili po naređenju policije.

Štampa je pisala da je niški odred žandarmerije poznat po incidentima i zločinima, a neposredno po objavljivanju prvog snimka na kome se vidi kako žandarmi tuku Andreja Vučića, objavljeno je i da postoji još jedan snimak na kome se vidi da je policija nastavila da ih tuče i u haustoru.

''Na osnovu snimka ćemo identifikovati svakog ko je učestvovao u tom incidentu'', rekao je Stefanović.

Svoj deo istrage u vezi prebijanja premijerovog brata obavili su i Vojna policija i Vojnobezbednosna agencija.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar