Magacioner priznao da je ukrao oružje

Na saslušanju u Trećem osnovnom tužilalštvu u Beogradu Nenad Ćirović je priznao danas da je ukrao oružje iz magacina na aerodromu „Nikola Tesla” i da ga je zakopao u šumi i predložio sklapanje sporazuma o priznanju krivice sa tužilaštvom.

Srbija 10.10.2014 | 18:28
Magacioner priznao da je ukrao oružje

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo da mu se odredi pritvor zbog bojazni da će ponoviti krivično delo, rekao je Tanjugu tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva Boris Pavlović.

Ćirović se tereti da je izvršio krivična dela teška krađa i nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje vatrenog oružja, dodao je tužilac.

Tokom saslušanja odbrana osumnjičenog, koji je tvrdio da za krađu nije imao poseban motiv, predložila je nagodbu sa tužilaštvom za priznanje krivice, što će biti razmotreno iduće sedmice.

Ćirović se sumnjiči da je, u julu ove godine sa dve palete uzeo dve kutije u kojima je bilo 20 pištolja marke CZ-999 sa rezervnim okvirima i pratećim priborom i da je kutije sa pištoljima stavio u kese za smeće, koje je zatim odneo u naselje Crvenka, kod Borče i zakopao u šumi.

Osumnjičeni je u Javnom carinskom skladištu zaposlen preko Omladinske zadruge od 2010. godine

Komentari / 0

Ostavite komentar