Pred izbore ucjenjuju porodice poginulih

Mukama 31 porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida iz Ugljevika, koji čekaju na useljenje u obećane stanove – nema kraja.

Republika Srpska 09.10.2014 | 13:30
Pred izbore ucjenjuju porodice poginulih

Nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite, tvrde da iza svega stoji politika, odnosno da vladajuće strukture u RS pokušavaju da ih ucijene pred predstojeće izbore.

Predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite u Ugljevik su došli da se opravdaju, ali i da prikriju kriminalne tendere i političke igre, vezane za izgradnju spornog stambenog objekta – kažu ogorčeni članovi 31 porodice  poginulih boraca i ratnih vojnih invalida iz Ugljevika.

Iza svega stoji vrh vladajuće strukture, odnosno SNSD-a, tvrdi Jovan Marinković, presjednik Boračke organizacije iz Ugljevika i podsjeća da je  preduzeće “Moja kuća” iz Vlasenice u Ugljevik doveo poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Mićo Kraljević, a da je za podizvođača, iako po zakonu podizvođača nije moglo biti, izabrano preduzeće takođe narodnog poslanika Bože Džuvelekovića.

Predstavnici resornog ministarstva upoznali su članove porodica koje čekaju na useljenje, sa informacijom da je juče raskinut ugovor sa preduzećem “Moja kuća” iz Vlasenice, uz obećanje da će novi izvođač biti izabran što je prije moguće. Rokove za završetak radova ovog puta nisu pominjali.

Članovi porodica poginulih boraca tokom sastanka su istakli da su revoltirani činjenicom da neposredno pred izbore na njihove adrese stižu vaučeri za nematerijalnu štetu, na koje se čeka godinama.

- Nije li to kupovina glasova? – pita se otac poginulog borca Savo Milošević.

Prisutni na sastanku u Ugljeviku od predstavnika Ministarstva su zatražili  da se iznađu sredstva za plaćanje kirije porodicama koje su podstanari, dok sporna zgrada ne bude završena.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Marko Kraljevic

09.10.2014 14:08

Svi u Vlasenici znaju u kom grmu lezi zec. Vlasnik preduzeca Moja kuca je Mico Kraljevic, pare mu dao Djokic, a obojicu ih stiti Dodik. I ocigledno niko im nista ne moze.

ODGOVORITE
Name

sofer

09.10.2014 16:53

Ma koja 'Moja kuća'? Već odavno svi ih zovu 'LUDA KUĆA'. Vlasnik nepismeni konobar Mićo Kraljević. Direktor električar Tomo Kovačević. Rukovodici radova: konjušar Zvonko Bajagić, mehaničar Duško Lazić, 'ekonomista' Staćo Kraljević... Šta li je mislila ona 'ćurka' kada je ovom društvu svečano uručivala LICENCU za izvodjenje radova ?!?

ODGOVORITE