Sada i najpoznatiji bečki džihadista hoće kući!

Prema saznanjima tajnih službi, mladić je prestao i da poziva prijatelje da mu se pridruže u "svetom ratu“

Svijet 09.10.2014 | 11:55
Sada i najpoznatiji bečki džihadista hoće kući!

BEČ - Bečki dnevni list Esterajh, koji je juče doneo priču o odbegloj bosanskoj učenici Samri Kešinović (17), koja želi da se vrati iz "svetog rata“, danas je objavio informaciju iz izvora bliskih tajnim službama da i najpoznatiji bečki džihadista Firaz Huidi (19) namerava da napusti ekstremiste i vrati se u Beč.

Oboje se, prema pisanju ovog lista, nalaze u okolini sirijskog grada Raka. Esterajh prenosi informacije koje su prikupile tajne službe, a prema kojima je radikalizovani Firaz mnogo manje aktivan na društvenim mrežama nego poslednjih meseci. U isto vreme, mladić je prestao da poziva prijatelje da mu se pridruže u "svetom ratu“.

Podsetimo, Firaz je od priključivanja terorističkom ISIL, na Fejsbuku konstantno objavljivao slike nasilja i pogubljenja, pretio Službi za očuvanje ustavnog poretka i direktoru Inicijative liberalnih muslimana u Austriji, a pozvao je na linč jednog bečkog policajca, koji mu je oduzeo pasoš. Fejsbuk je u međuvremenu blokirao njegov nalog.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

anonymous

09.10.2014 10:01

Pa jeste nije rat video igrica ......!

ODGOVORITE
Name

Srbin

09.10.2014 11:02

Samo vi ostanite dolje, sto ste trazili to ste I dobili, zabraniti povratak svim koji su otisli! Svako ziv tezi evropskom zivotu ove budale idu da izgube glavu, kao za vjeru, a to nema veze s vezom svako pametan vidi! Koja bi budala otisla iz jednog Beca da jasi dolje na kamili!

ODGOVORITE
Name

smjeskolina CH

09.10.2014 11:04

Ili je to samo lopovija.. mozda traze nacin da se vrate pa da planiraju napade po Austriji.. nista njima vjerovati ne treba!!!

ODGOVORITE