Ivanović ove godine pred sudom?

Zamenik predsednika Građanske inicijative SDP Ksenija Božović izjavila je danas da očekuje da suđenje lideru Inicijative Oliveru Ivanoviću počne ove godine i da je njegova odbrana u potpunosti spremna za sudski proces koji predstoji.

Srbija 09.10.2014 | 11:40
Ivanović ove godine pred sudom?

Božovićeva je izjavila Tanjugu da je odbrana sve dokaze koje poseduje Oliver Ivanović i njegove svedoke predočila sudu u zakonskom roku i da očekuje da suđenje počne ove godine.

Ona je istakla da je kompletan advokatski tim koji će braniti Ivanovića spreman za odbranu, kao i sam Ivanović koji se duže vreme nalazi u zatvoru.

Oliver Ivanović optužen je da je na Kosovu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprećena kazna za to delo je od pet godina do doživotne robije.

Ivanovića je Euleks uhapsio krajem januara u Kosovskoj Mitrovici, a njegovi advokati i on sam tvrde da se radi o politički motivisanom sudskom procesu koji je protiv njega pokrenut u vreme kada je Ivanović bio kandidat za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica.

Komentari / 0

Ostavite komentar