Svijet ostaje bez lijeka za ebolu?

Norvežanka obolela od ebole dobila je poslednju dozu eksperimentalnog leka koja postoji, a nije poznato kada će nova količina biti proizvedena.

 

Svijet 08.10.2014 | 20:06
Svijet ostaje bez lijeka za ebolu?

Lek zmap nije u potpunosti testiran, ali je zbog toga što ne postoji nikakav lek za ebolu stavljen u upotrebu nakon ekspanzije bolesti.

Poslednja doza leka stigla je u Norvešku iz Kanade, a zbog te transakcije počela su nagađanja o tome zašto lek nije prosleđen u Dalas, gde je u sredu preminuo Tomas Dankan.

“Kada postoje pacijenti kojima je neophodan lek, mi izdajemo dozvole za uvoz medikamenata koji nisu dovoljno ispitani“, rekao je direktor Norveške agencije za medicinu Steinar Madsen.

Dvoje učesnika humanitarne misije u Liberiji iz Španije preminulo je posle tretmana eksperimentalnim lekom, a s druge strane, američki lekar je izlečen, što znači da dejstvo leka zavisi i od drugih faktora.

Ovaj serum je jedan od deset lekova koji se razvijaju posle širenja ebole, ali ni za jedan nije potvrđeno pozitivno dejstvo na obolele.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

dosije

08.10.2014 18:47

Amerika je cudo.... Ko nema Ameriku za neprijatelja naje...e.

ODGOVORITE
Name

scenario

08.10.2014 20:37

U istom laboratoriju je zasijana i podignuta bakterija i nadjen lijek-vakcina protiv te bakterije.Farmaceutska mafija ceka da se bolest prosiri u Evropu jer Afrika im je nebitna i dole mogu svi da umru jer nema para,ali kada bolest dodje u Evropu onda ce Vlade evropskih zemalja da kupe te vakcine,a kada kupe od ebole nece biti ni traga.

ODGOVORITE