Ljepota u Banjaluci: RS - Srbija 26 42!

Srpske rukometašice pobedile su Republiku Srpsku sa 42:26 u prijateljskom meču u dvorani „Borik“ u Banjaluci.

Ostali sportovi 08.10.2014 | 08:30
Ljepota u Banjaluci: RS - Srbija 26 42!

„Ovo je veliki dan za rukomet i istorijska utakmica za srpski narod. Igrati pred ovakvom publikom i biti ovako dočekan je nešto fantastično“, istakao je Saša Bošković, selektor nacionalnog tima Srbije.

U toj prijateljskoj utakmici, Andrea Lekić, Sanja Damnjanović i Dragana Cvijić jedno poluvreme odigrale su u timu Republike Srpske, kao igračice koje su sa tih prostora.

„Nikad nisam igrala u ovako opuštenoj atmosferi i meni je posebno drago, jer sam igrala za obe reprezentacije. Volela bih da ponovo igram i Banjaluci i da ostanemo malo duže, jer su ovde ljudi divni“, rekla je Damnjanovićeva.

Pored velikog broja navijača u hali Borik koji su došli da gledaju vicešampionke sveta, utakmici su prisustvovali i predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović, predsednik Rukometnog saveza Republike Srpske Zdravko Milićević.

U sredu će sve reprezentativke i predstavnike Saveza primiti predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, kao znak podrške rukometu i ovoj saradnji.

Prijateljska utakmica u Banjaluci je nastavak ostvarenja programa specijalne saradnje dva Saveza. Do sada su održane zajedničke sednice najviših organa, zajednički kampovi, utakmice muških seniorskih reprezentacija, a posle ove sledeći događaj je turnir za srpskog klupskog prvaka u rukometu sa po dva najbolja tima iz Srbije i Srpske.

Komentari / 0

Ostavite komentar