Parlamentarci nakon izbora na godišnjem

Zastupnici i delegati Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine od ponedjeljka, 13. oktobra, dan nakon opštih izbora koji će se održati u Bosni i Hercegovini odlaze na drugi dio godišnjeg odmora koji će trajati dvije sedmice, potvrdio je Zvonko Jurišić, zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina 06.10.2014 | 16:01
Parlamentarci nakon izbora na godišnjem

Uprkos opšim izborima i godišnjem odmoru za oktobar, ali i najmanje dio novembra odlazećim parlamentarcima biće isplaćena plata i paušal."Parlamentarci koji koriste prava iz radnog odnosa imaju pravo na plate i naknade i to ne zavisi od od toga ima li sjednice ili ne. U slučaju neprilika ili potrebe do objavljivanja konačnih rezultata opštih izbora sazvao ovaj saziv Parlamentarne skupštine BiH, a nakon toga novi, odnosno oni koji budu izabrani na izborima", naglasio je Jurišić.

Posljednja sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održana je 25. septembra, a Doma naroda 10. septembra.

Inače, Centralna izborna komisija BiH konačne rezultate opštih izbora u Bosni i Hercegovini objaviće najkasnije do 11. novembra, s obzirom da zakonski rok nalaže da se to učini u roku od 30 dana od njihovog održavanja. Opći izbori se održavaju u nedjelju, 12. oktobra.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

СС

06.10.2014 14:07

Дајте им још по 1000 евра да имају за џепарац, то сједење и глуварење, спавање, ждерање је горе од ратарских послова...Сломи тај рад у парламенту ер нема горе болести од лијености и нерада.

ODGOVORITE
Name

obicna fukara

06.10.2014 20:08

eto vidite, koliko ljudi primaju para u parlamentu, sta su uradili, umorni od posla, odose na godisnji odmor. glasajte za takve.

ODGOVORITE
Name

xy

07.10.2014 05:41

Nadame se, da se poslije izbora, većina njih ne mora vratiti na "posao"!

ODGOVORITE