Policija kontroliše ugovore RTS-a

Policija je, na zahtev tužilaštva, započela kontrolu milionskih poslova koje je RTS u prethodnih desetak godina potpisivala s markentinškim agencijama i nezavisnim produkcijskim kućama, piše list "Informer" u današnjem broju.

Srbija 06.10.2014 | 09:30
Policija kontroliše ugovore RTS-a

Izvori lista iz samog vrha MUP otkrivaju da su istražitelji u Javni servis poslati "još pre nekog vremena", ali da se u javnost neće izlaziti ni sa kakvim saopštenjima sve dok prvi deo istrage ne bude završen.

Najsumnjiviji su, navodi "Informer", ugovori za otkup prava na prenos fudbalske Lige šampiona i drugih velikih sportskih takmičcenja.

"Sumnja se da je ogroman novac godinama išao privatnim firmama na štetu Javnog servisa i države", ističe izvor list i navodi: "Najsumnjiviji su milionski ugovori oko otkupa prava za prenos Lige šampiona. Neko je, izgleda, te poslove nameštao tajkunskim firmama i agencijama.

Posao je otprilike išao ovako: RTS kaže da nema para, pa onda prenose otkupi privatnik koji zauzvrat dobije oglasne sekunde koje vrede pet do 10 puta više...".

Vršilac dužnosti generalnog direktora RTS Nikola Mirkov tvrdi za "Kuriru" da nema istrage i da o tome nije informisan.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Василије

06.10.2014 07:19

Ја шта ли би нашли да уђу у наш-бајин ртрс сервис.Али,доћи ће и то на ред,послије 12.октобра,!

ODGOVORITE
Name

Pcelica Maja

06.10.2014 09:39

Jedva čekam da upadne u RTRS i da protjera režimske uvlakuse!!!!

ODGOVORITE