Kako će izgledati putovanja u budućnosti

Putovanja u svemir ili dubine okeana postaće uobičajene turističke destinacije do 2024. godine, predviđa "Skajskener", koji je istraživao budućnost putovanja.

Putovanja 06.10.2014 | 08:41
Kako će izgledati putovanja u budućnosti

Putovanja na dno mora postaće uobičajena, iako takve opcije za turiste i sada postoje - apartmani na samom morskom dnu mogu se iznajmiti na primer u Atlantis hotelu u Dubaiju.
Osim dubine, "Skajskener" smatra da će i visina privlačiti turiste, pa će biti sve više turističkih putovanja u svemir. Neke kompanije već su počele da istražuju mogućnost izgradnje apartmana i hotela u svemiru pomoću specijalnih 3D štampača.

Putnici koji žele da posete svemir, moći će da uživaju u "nebeskim odmaralištima" na čijem se razvijanju već sada radi, a koja će moći da opstanu u prostoru bez gravitacije. Radi se na izgradnji spa centara i opservatorija gde će gosti moći da iskuse kako je nalaziti se u bestežinskom stanju.

Napredak tehnologije, predviđaju stručnjaci, omogućiće hotelima da svojim gostima ponude hiperpersonalizovano iskustvo. Očekuje se da će u budućnosti jastuci sadržati specijalne elektronske uređaje koje će goste masirati, a hotelske sobe će biti napravljene tako da "resetuju" posledice džet-lega. Osim toga, stručnjaci kažu i da ćemo se u hotelima kupati pod tuševima iz kojih će izlaziti voda pomešana sa vitaminom D.

Oni koji ni na odmoru ne žele da preskoče odlazak u teretanu, za otprilike deceniju, moći će da u svojim hotelskim sobama vežbaju uz pomoć specijalizovanog digitalnog trenera.

Izveštaj "Budućnost putovanja" napravljen je u saradnji sa The Future Laboratory i 56 eksperata koji prate trendove u putovanjima, kao i stručnjacima iz oblasti tehnologije.

"Turistička putovanja u svemir biće revolucionarni korak za čovečanstvo u celini", prokomentarisao je izveštaj predstavnik "Skajskenera" Filip Filipov.

Komentari / 0

Ostavite komentar