SNS i Vučić imaju podršku 55 posto građana

Vladajuća Srpska napredna stranka i njen lider Aleksandar Vučić imaju podršku čak 55 posto građana, a drugoplasirana Socijalistička partija Srbije ima četvorostruko manji rejting - oko 12 posto, piše današnji Kurir, pozivajući se na najnovija istraživanja neimenovanh, ali, kako ističe, renomiranih agencija.

Srbija 06.10.2014 | 07:08
SNS i Vučić imaju podršku 55 posto građana

Rejting nešto veći od pet posto ima Demokratska stranka, NDS je na granici cenzusa, dok sve ostale stranke pojedinačno ne prelaze tri odsto, naveo je list.

Prema tim istraživanjima, prenosi Kurir, kada bi Vučić učestvovao na predsedničkim izborima, dobio bi 58 posto glasova, Tomislav Nikolić 12, a Ivica Dačić devet odsto.

Ako na izborima za predsednika ne bi učestvovao Vučić, za Nikolića bi glasalo 32 posto građana, za Dačića 18, za Borisa Tadića sedam, dok bi za nekog drugog bio 21 posto.

Direktor Ipsos stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević uzroke visokog rejtinga SNS vidi u poverenju koje su stranka i njen lider stekli u periodu kada su promovisali šta žele pred izbore 2012, prvenstveno što se tiče borbe protiv korupcije.

"Potom su, simbolički, efektno pokazali da su to ozbiljno mislili. Ušli su u obračun s korupcijom, udarili su na najpoznatija imena. Mere štednje ne uvode tajno, već kontinuirano objašnjavaju građanima zašto su one potrebne", rekao je Bogosavljević, navodeći da je doslednost ključ uspeha SNS i Vučića.

Direktor agencija Faktor plus Vladimir Pejić kaže da građani veruju Vučiću i posle odluke da se smanje plate i penzije, jer ih vide kao posledicu teške ekonomske situacije i percepiraju SNS kao borca da se stvari promene.

Izvor: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Василије

06.10.2014 07:11

Тако треба и код нас да се деси послије избора!Само за интерес народа и земље,а не личне џепове,и ту је просперитет!Зауставити крађу,процесуирати лопове!То је народна воља и за 6 дана ће бити на снази та НАРОДНА ВОЉА!

ODGOVORITE