Ubijeno 35 džihadista

Najmanje 35 džihadista ID ubijeno tokom protekle noći na severu i severoistoku Sirije u vazdušnim napadima koalicije koju predvode SAD, tvrdi Opservatorija.

Svijet 04.10.2014 | 14:34
Ubijeno 35 džihadista

Sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu navodi da je 30 džihadista ubijeno kod grada Šadadija u severoistočnoj provinciji Hasake, a još pet kod grada Kobane, na severu u provinciji Alepo na granici sa Turskom, preneo je Frans pres.

Prema saopštenju te sirijske organizacije, koalicija je izvela napade na najmanje četiri oblasti kasno sinoć kod strateški važnog grada Kobanea.

Napadi su usledili nakon što su snage IS u petak nemilosrdno bombardovale posle opkoljavanja taj treći po veličini kurdski grad, navodi francuska novinska agencija.

Opservatorija i aktivista iz Kobanea Mustafa Ebdi tvrde da je IS ispalila juče najmanje 80 granata u nameri da udju u taj strateški grad na granici.

Ebdi je rekao da su kurdske snage zajedno sa arapskim pobunjenicima odbili noćni napad džihadista IS, ali da se borbe nastavljaju.

IS je počela napredovanje na Kobane 16. septembra nadajući se da će ojačati pozicije duž sirijsko-turske granice, a u borbama je iz grada i okolnih mesta - prema oceni Opservatorije, izbeglo blizu 300.000 ljudi.

Prema navodima turske vlade, najmanje 186.000 njih prebeglo je preko granice u Tursku.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

marko

05.10.2014 07:46

Koliko taj zapal laze cuj bombama iz aviona ubili 35 dzihadista kako su ih mogli prebroit sa deset hiljada metara pa daje po njihovom nebi vise bilo zive duse siriji iraku avganistanu ima deset godina bacaju bombe na njih i vazda ubili stotinama dzihadista

ODGOVORITE