Da li Americi "prijeti" treći Buš?

Bivši američki predsednik Džordž Buš izjavio je da bi njegov brat Džeb Buš mogao da se kandiduje za predsednika na izborima 2016. godine.

Svijet 03.10.2014 | 16:46
Da li Americi "prijeti" treći Buš?

Buš, koji je Ameriku vodio od 2001. do 2009. godine, u razgovoru za Foks njuz rekao je da je Džeb svestan toga šta je predsednički posao, kao i da je to "naučio gledajući oca i mene".

On je naglasio da stalno ohrabruje mlađeg brata da uđe u trku za šefa države i dodao da bi Džeb bio odličan u tom poslu.

"Naravno da mu pružam podršku. On kaže da još uvek ništa nije odlučio, ali znam da zapravo jeste. Plus, verovatno ne želi da ga gura stariji brat", rekao je 43. američki predsednik.

Ovo nije prvi put da neki od članova porodice Buš ohrabruju Džeba da se kandiduje. Njihov najmlađi brat Nil Buš kazao je da je čak i njihov otac Džordž H. V. Buš, koji je bio na mestu predsednika bio od 1989. do 1993. godine, želeo da Džeb uđe u izbornu trku uprkos tome što je tadašnja prva dama Barbara Buš smatrala da je „dosta Buševa“ u Beloj kući.

Naslućivanja da bi Amerika mogla da dobije i trećeg Buša proširila su se u aprilu kada je Džeb Buš rekao da želi da se kandiduje za predsednika.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

valter

03.10.2014 14:54

Dosta vise zabusavanja , cesto se pitam nakon Iraka i sta je uradio u toj zemlji, iz ljudskog dostojanstva ne mogu da ga nazovem covijek! Kako moze da spava mirno, i sveg zla sto ga je nanjeo drugima da se idalje oglasava ! Ako vec ne moze sebi da presudi, zavuci se u svoj brlog i suti!

ODGOVORITE