Alonso ide iz Ferarija?!

Vozač Ferarija Fernando Alonso nije želeo da kaže da li će ostati u toj ekipi Formule jedan do isteka ugovora, 2016. godine.

Ostali sportovi 02.10.2014 | 16:45
Alonso ide iz Ferarija?!

Britanski mediji spekulisali su prethodnih dana da je Meklaren zainteresovan za dvostrukog šampiona Formule jedan Alonsa.

"Na to pitanje je vrlo teško odgovoriti", rekao je Alonso sa Bi-Bi-Si, na pitanje da li može sa sigurnošću da kaže da sledeće sezone ili 2016. godine neće biti član Meklarena ili Red Bula.

"Uradiću najbolje što mogu za Ferari", dodao je 33-godišnji španski vozač.

Upitan zbog čega ne želi da kaže da će i sledeće sezone ostati u Ferariju, Alonso je odgovorio da uvek brine o interesu ekipe.

"Živim za svoj posao. Pripremam se od 1. januara do 31. decembra. Ovaj tim je najbolji na svetu, pet godina sam u Ferariju, davao sve, a rezultati govore za sebe. Van staze - ponekad kažem nešto javno, a nekad ne - ali prioritet je uvek bio interes Ferarija", rekao je Alonso.

Alonso je do sada vozio 91 trku za Ferari, ostvario je 11 pobeda i 44 puta je izborio plasman na podijum.

"Ferari je veliki brend, veći od svih nas. Ako u budućnosti budemo imali o nečemu da pričamo, o boljim stvarima za Ferari, uradiću to. Ne živim mimo sveta i svestan sam glasina. Ne pomažu. U sred borbe smo za Vilijamsom za treće mesto u šampionatu konstruktora. Nije lako, a najvažniji zadatak je da pomognem ekipi na stazi", dodao je on.

Alonso je istakao da ništa zvanično nije čuo o eventualnim ponudama.

"Drugi najvažniji zadatak je moja budućhnost, ako povodom toga uopšte bude imalo šta da se priča, pošto nema vesti od prošle godine. Nema ih ni ove godine, ni u julu, septembru, a sada je oktobar i nema ničega, ali zaista ima mnogo glasina, pa ćemo videti", rekao je Alonso.

Posle 14 trka u šampionatu Formule jedan Alonso zauzima četvrto mesto u šampionatu sa 133 boda, a prvi je Luis Hamilton iz Mercedesa sa 241 bodom.

Komentari / 0

Ostavite komentar