Incko: Ogromne šanse u poljoprivredi

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da BiH kada je riječ o poljoprivredi ima ogromne šanse, koje su daleko veće nego što je to sada iskorišćeno.

Bosna i Hercegovina 30.09.2014 | 17:15
Incko: Ogromne šanse u poljoprivredi

On je rekao da stanovnici treba u da iskoriste svoje mogućnosti da zemlja krene naprijed, zbog čega ih poziva da izađu na izbore, ali i da se zapitaju ko je ispunio svoja obećanja u prošlosti, a ko ima realne i
dobre planove za budućnost.

Incko je danas posjetio Zadrugu "Agroposavina farm", gdje je razgovarao sa direktorom Rajkom Kulagom o dosadašnjim rezultatima poslovanja, ali i planovima za budućnost. 

Direktor zadruge Rajko Kulaga  rekao je da je sa Inckom razgovarao o dosadašnjem razvoju zadruge, te aktivnostima članova zadruge i kooperanata. 

"Želja nam je da zadruga postane nosilac razvoja poljoprivredne proizvodnje, ne samo lokalne zajednice već i šire regije. Osnovani smo 2002. godine, a poslovnu aktivnost započeli 2003. godine sa ciljem organizovanja proizvodnje u sjevernom dijelu opštine koje je u ratnim dejstvima najviše porušeno i stradalo", rekao je Kulaga. 

On je istakao da su "snage usmjerili" na pokretanje proizvodnje sa akcentom na osposobljavanju i jačanju gazdinstava, a nakon toga u drugoj fazi planirano je da ojačaju zadrugu. 

Tokom boravka u Derventi visoki predstavnik posjetio je farmu Zdravka Grozdanovića u Polju, uspješnog  proizvođača  mlijeka i pilića.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Krajišnik

30.09.2014 20:47

Pa zar i ti o poljoprivredi! Hoće li iko, bilo od stranih ili domaćih zvaničnika ikada spomenuti privredu a ne uporno poljoprivredu. Hoću li dočekati da se na ovom prostoru počne obnavljati nauka, ulagati u razvoj, u nove tehnologije, industrijsku proizvodnju? Ne vjerujem. 1990 godine, Jugoslavija je imala jaču privredu od Austrije. A sad nema apsolutno ništa.

ODGOVORITE