Pejić: Protesti poljoprivrednika 6. oktobra

Poljoprivrednici u Federaciji BiH /FBiH/ najavili su za 6. oktobar proteste širom FBiH ukoliko federalna Vlada ne počne da isplaćuje poljoprivrednicima sredstva koja su unesena u trezor, kao i dugovanja proizvođačima mlijeka.

Bosna i Hercegovina 29.09.2014 | 16:44
Pejić: Protesti poljoprivrednika 6. oktobra

Na današnjoj konferenciji za novinare Udruženja poljoprivrednika u BiH u Sarajevu saopšteno je da će protesti biti organizovani pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu, Šujici, Živinicama, Gradačcu, Vitezu, Travniku, Zenici, Doboju, Grudama, Čapljini i na graničnim prelazima Gorica i Doljani.

"Tražimo hitno i bez odlaganja isplatu sredstava koja su unesena u trezor. Zatim, isplatu proizvođačima mlijeka za prvi kvartal, te da se poslije toga nastavi sa isplatom drugog kvartala i to najkasnije do 3. oktobra. Ove zahtjeve uputićemo federalnom ministru finansija Anti Krajini i predsjedniku Vlade FBiH Nerminu Nikšiću", rekao je predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH Miro Pejić.

On je poručio da će, ukoliko ovi zahtjevi ne budu ispunjeni, 6. oktobra početi protesti širom FBiH.

Pejić je napomenuo da su poljoprivrednici imali tešku godinu, nepovoljne meteorološke uslove, poplave, što je poljoprivredu "bacilo na koljena".

On je optužio vladu FBiH da prema poljoprivrednicima ima maćehinski odnos, te osudio odgađanje plaćanja poljoprivrednicima i politička prepucavanja određenih članova Vlade FBiH "preko leđa" poljoprivrednika.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Добој

29.09.2014 14:45

Оставите и на овај текст неки коментар, јер да се односи на владу РС, било би најмање 50 коментара.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

29.09.2014 15:08

Odlično poljoprivrednici!

ODGOVORITE
Name

Željka

29.09.2014 17:22

Vlada Republike Srpske brine o svojim poljoprivrednicima tako da je svaki komentar suvišan.

ODGOVORITE
Name

seljak RS

30.09.2014 09:04

BRAVO za poljoprivrednike FBiH

ODGOVORITE