Vučić pregovara sa njemačkim privrednicima

Nemačka kompanija "Tenis" zainteresovana je za pokretanje proizvodnje u Srbiji, što bi povećalo ne samo proizvodnju već i stočni fond i celu srpsku poljoprivredu, istakao je vlasnik te kompanije u razgovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Srbija 27.09.2014 | 17:59
Vučić pregovara sa njemačkim privrednicima

Delegacija Vlade Srbije posetila je nemačku mesnu industriju "Tenis", koja bi mogla da investira u proizvodnju i preradu svinjskog mesa u Srbiji, ali i da podeli znanja iz ove oblasti i unapredi i ostale proizvođače mesa.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji predvodi Vladinu delegaciju u Nemačkoj, sastao se sa prvim čovekom kompanije "Tenis", sa kojim je razgovarao o mogućnostima ulaganja u Srbiji.

Vučić je rekao da je nemačka kompanija "Tenis" dobrodošla u Srbiju i da će imati podršku kako lokalne zajednice, tako i čitave države za pokretanje proizvodnog lanca u Srbiji, saopštila je Vlada Srbije.
 
Premijer je naveo da je tokom dosadašnjih pregovora s predstavnicima kompanije dobar deo buduće saradnje dogovoren i da sve ono što je u stočnom fondu Srbije izgubljeno u poslednjih 10-15 godina, tom investicijom može biti nadoknađeno u naredne dve godine.
 
"Investicija koju oni predviđaju za Srbiju omogućiće otvaranje velikog broja radnih mesta i veliki napredak srpske poljoprivrede", rekao je Vučić.

Predsednik i vlasnik nemačke kompanije Klemens Tenis rekao je da je ta kompanija zainteresovana za pokretanje proizvodnje u Srbiji, što bi povećalo ne samo proizvodnju već i stočni fond i celu srpsku poljoprivredu.

"Moramo da razvijemo porodičnu strukturu farmi, uvedemo nove tehnologije i da za to imamo državnu podršku. Samo tako možemo da iskoristimo ovu našu zajedničku šansu", naglasio je Tenis.

On je dodao da se s premijerom Vučićem upoznao pre nekoliko meseci i s njim razgovarao o onome što bi moglo da bude urađeno kako bi se pomoglo Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

"Odlučili smo da to bude ono što najbolje znamo da radimo, a to je da proizvodimo. To će otvoriti veliki broj radnih mesta", zaključio je Tenis.

Kompanija "Tenis" je pre četrdesetak godina počela kao porodični biznis, a sada zapošljava više od 8.000 ljudi i ima najveći obrt u mesnoj industriji u Nemačkoj. Sama kompanija proizvodi više mesa nego cela Srbija.

To je najveća kompanija u sektoru proizvodnje u Nemačkoj, koja je vodeća zemlja EU u mesnoj industriji.

Srbija istovremeno ima mnogo problema u poslednjih 13 godina – izgubljeno je milion grla svinja i to stvara značajan problem u ovom tradicionalnom sektoru.
Ovo je inače treća poseta premijera Vučića Nemačkoj u poslednja četiri meseca, ali ova nema politički karakter, već je fokus na ekonomskim temama.

Vučić će, kako je najavljeno, danas posle podne prisustvovati fudbalskoj utakmici Borusije iz Dortmunda i Šalkea 04, fudbalskog kluba čiji je predsednik Klemens Tenis.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

JA

27.09.2014 18:21

Naored Schalke!!!

ODGOVORITE
Name

Vasilije

27.09.2014 21:53

Tako se radi u svakoj ozbiljnoj i normalnoj zemlji:državnik vodi računa o svojoj zemlji privlačeći strane investitore.Ovi naši lopovi bi prodali i rođenog oca samo da što više zgrnu u svoje džepove bez dna.Ide oktobar!

ODGOVORITE