Kim Džong Un bolestan?

Lider Severne Koreje Kim Džong Un čitave tri sedmice nije viđen u javnosti i nije bio prisutan na jednom važnom državnom skupu. Pojavile su se glasine da je bolestan - što su potvrdili i državni mediji.

Svijet 26.09.2014 | 12:15
Kim Džong Un bolestan?

Kako piše američki Si-En-En, Kim Džong Un je bio odsutan sa sednice Vrhovne narodne Skupštine, severnokorejskog parlamenta na koji dolaze zvaničnici Komunističke partije, vojske i raznih nacionalnih organizacija, prenosi Beta.

Među državnim rukovodiocima koji su sedeli na bini, jedno mesto je upadljivo bilo prazno.
Kako piše Čajna dejli, severnokorejski mediji su potvrdili da je Kim bolestan, pa su ponovo prikazali jedan raniji snimak sa vođom koji hramlje.

"Maršal naš, uprkos bolesti, nastavlja pun žara da prati stazu vođenja naroda", rečeno je stanovnicima Severne Koreje u TV prilogu koji se bavio vođinim zdravljem a prikazan je 25. septembra.

Time je, piše Čajnda dejli, potvrđeno da je Kim bolestan, ali bojazni nisu uklonjene.

Raniji medijski izveštaji su sugerisali da je Kimovo zdravlje možda izloženo ozbiljnoj opasnosti zbog gojaznosti i da mladi vođa previše konzumira ementaler, švajcarski sir.

Prema navodima agencije Itartasa, video sa bolešljivim vođom kao da potiče sa istog događaja koji je javnosti prikazan u julu ove godine, a to je bila Kimova poseta Palati sunca.

Poslednji televizijski snimak sa Kimom bio je prikazan 3. septembra, i on je tada prikazan kako prisustvuje nekom koncertu u pratnji svoje žene.

U međuvremenu, na televiziji nije bilo reči o njegovim posetama fabrikama, zemljoradničkim gazdinstvima i vojnim jedinicama, a takvi materijali su, kako piše britanski Telegraf, prikazivani desetine puta mesečno.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Eu Hrvatska

26.09.2014 12:33

Šteta za Eu gospodarstvo bit će ogromna zbog njegove bolesti

ODGOVORITE
Name

dule

26.09.2014 18:55

Ovaj je bolesniji od islamista

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

27.09.2014 08:45

E sto mi je zao.

ODGOVORITE