Špansko selo košta kao dva stana u Beogradu

Zbog loše ekonomske situacije u Španiji, vlasti i banke su donele neobičnu odluku da prodaju sela po izuzetno niskim cenama.

Svijet 25.09.2014 | 18:35
Špansko selo košta kao dva stana u Beogradu

Na sat vremena od Barselone nalazi se selo Esblada, čija je cena oko 280.000 evra. U tu cenu uključena i vinarija, mala crkva i 14 kuća koje stoje napuštene već više od 60 godina.

Jedini stanovnik ovog sela je vinar Ramon Martin, koji se nada da će budući kupac iskoristiti prednosti sela i podstaknuti razvoj u njemu.

- Voleo bih da u selo dođu ljudi koji vole prirodu. Ne bih voleo da budući kupci iskoriste ovo mesto već da podstaknu razvoj – rekao je Martin za “RT”.

Selo već ima već nekoliko potencijalnih kupaca. Elvira Farian, agent za nekretnine, kaže da su većina njih uglavnom stranci.

- Rusi, Amerikanci i Meksikanci su trenutno naši klijenti. Rusi su posebno zainteresovani, a najviše ih zanima investiranje i pokretanje nekog posla – navodi Farian.

Stanovnici Esbalda koji su nekada živeli tu su umrli ili su se odselili, a selo je potom prodato investitoru koji je bankrotirao za vreme finansijske krize. Selo je sada u vlasništvu banaka, koje žele da ga prodaju.

Komentari / 0

Ostavite komentar