Potjera tragom "bijele Drine"

Najtraženija osoba u Pensilvaniji, Erik Frejn je nekoliko puta viđen u poslednjih nekoliko dana, ali policija ne uspeva da mu se približi. Za sobom ostavlja tragove: pelenu i praznu paklu sarajevske "Drine", saopštila policija.

Svijet 25.09.2014 | 13:00
Potjera tragom "bijele Drine"

Policija već 13 dana pretražuje planine Pokono u Pensilvaniji pokušavajući da uhvati misterioznog Erika Frejna, koji je iz zasede ubio jednog i ranio još jednog policajca.

Policijski zvaničnici prethodnih nekoliko dana nisu imali šta da kažu javnosti, ali su u sredu uveče saopštili da je Erik Frejn viđen u nekoliko navrata, kao i da je za sobom, čini se namerno, ostavio nekoliko tragova.

"I dalje nalazimo njegovo tragove i stvari koje je sakrio... Pronašli smo srpske cigarete i upotrebljene pelene", rekao je potpukovnik Džordž Bivens.

Bivens je, takođe, rekao da je Frej viđen u nekoliko navrata, ali sa velike udaljenosti, pa policajci nisu mogli ništa da urade.

FBI ga je stavio na listu deset najtraženijih ljudi u SAD, a prema prvim rezultatima istrage, on je napad na policajce planirao više od šest meseci.

Problem vlastima u otkrivanju i hapšenju Frajna predstavlja to što je pobegao u planine Pokono, brdovit i šumovit deo Pensilvanije u kojem je policijska potera suočena sa ozbiljnim problemima.

Ipak, policija tvrdi da je nadomak Erika Frejna, a tokom potere pronađena je i automatska puška iz koje je, navodno, ubijen policajac Dikson. Frejn je još uvek naoružan, tvrde lokalne vlasti, najverovatnije snajperskom puškom.

Optužen je za ubistvo i pokušaj ubistva - smrtonosne povrede u njegovom napadu zadobio je policajac Brajan Dikson, dok je Aleks Daglas posle operacije počeo proces oporavka.

Izvor: Agencije

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

SRBOLJUB

25.09.2014 13:57

Živ i zdrav bio

ODGOVORITE
Name

Patrita

25.09.2014 16:50

Niko se nije oteo pravdi kad tad češ izaći pred lice pravde.

ODGOVORITE
Name

crni

26.09.2014 04:52

i jes neki Srbin vidi mu se na ušima

ODGOVORITE