Poslanici ne žele uštede u budžetu

Poslanici parlamenta BiH, odnosno pojedini članovi Komisije za administrativne poslove ne žele da usvoje potrebne dokumente kojima bi bile obezbijeđene milionske uštede u budžetu BiH.

Bosna i Hercegovina 25.09.2014 | 07:40
Poslanici ne žele uštede u budžetu

Naime, Dragutin Rodić, predsjednik Zajedničke komisije za administrativne poslove parlamenta BiH, od juna pokušava sazvati sjednicu ovog tijela na čijem dnevnom redu se nalazi nekoliko akata čijim usvajanjem bi bila smanjena primanja poslanika.

"Pokušao sam u septembru da sazovem tu sjednicu, međutim nisam uspio. Svi su se dali po kampanjama. Vidjećemo još jednom u oktobru, ali ono što je sigurno jeste da ne postoji politička volja da se usvoje ti dokumenti", rekao je Rodić.

On naglašava da prva komisija koja bude formirana nakon izbora praktično ne treba ništa da radi, već odmah može da usvoji akte koji su već spremni i mjesecima čekaju na usvajanje.

Prva sjednica Komisije bila je sazvana za 18. jun i od tada u tri pokušaja nije bilo kvoruma za njeno održavanja.

Inače, ova komisija se sastoji od 12 članova: Rodić (DNS), Zvonko Jurišić (HSP), Adnan Bašić (SBB), Krstan Simić (SNSD), Mehmed Bradarić (SDP), Saša Magazinović (SDP), Asim Sarajlić i Nermina Kapetanović (SDA), Drago Kalabić i Milorad Živković (SNSD), Borjana Krišto i Dragan Čović (HDZ).

Zanimljivo je da su svi osim Rodića profesionalni poslanici, koji mjesečno primaju od 5.000 do 7.300 KM.


Izvor: Nezavisne

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pro

25.09.2014 06:02

Svi ti profesionalci nas baš profesionalno gule - 7000 KM za budalaštine koje pričaju pred kamerama! Da smo imalo pametniji, pa da ih sve pobacamo u kontejnere, đubrad jedna!

ODGOVORITE
Name

jana

25.09.2014 08:02

Kuku nama sa ovakim poslanicima.

ODGOVORITE
Name

Mr. Šunjić

25.09.2014 08:10

Profesionalni poslanici kažeš??? Poslanici za poslati djecu u Njujork i London na fakultet, svoju familiju poslati na ljetovanje u Francusku, narod poslati na biro za zapošljavanje???!!! Te treba POSLATI na robiju, pa nek tamo glume božije poslanike!!!

ODGOVORITE