Godišnjica ubistva Željka Markovića

Na današnji dan prije 12 godina u Sokocu je ubijen tadašnji načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Željko Marković.  Izvržioci i naručioci ovog zločina nikada nisu otkriveni.

Republika Srpska 24.09.2014 | 19:58
Godišnjica ubistva Željka Markovića

Neprijateljski metak nije ga stigao u ratu, ali kiša metaka 24. septembra 2002. godine ugasila je život tada 36-ogodišnjeg Željka Markovića, načelnika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Ko je i zašto, mučki iz zasjede na kućnom pragu ubio Markovića nikada nije otkriveno. Već 12 godina njegova porodica traži odgovore, ali dobijaju prazna obećanja.

,,Ništa se nije promijenilo. Pitaj Boga hoće li se i promijeniti. Ne znam više čemu da se nadam. Sada manje i hodam od institucije do institucije tražeći odgovor jer nikada nisu ispunili ono što su mi obećali. Razočaran sam u život i u ljude, u one ljude koji treba da riješe taj slučaj i ljude koju su na vlasi sada a i ranije'', kaže Slobodan Marković otac ubijenog Željka Markovića.

Pucanj u Željka Markovića prije 12 godina ranio je srce majke Milene. Rana nikada neće zarasti, ali kada bi znala ko je i zašto ubio njenog sina možda bi bilo bar malo lakše.

,,12 godina pričam istu priču, ali džaba. Tuga je sve veća. Niko ništa ne radi. Svi su nas zaboravili'', priča majka Milena.

Markovića, neutješnih roditelja, brata, supruge i ćerke Ane, koja oca pamti po fotografijama i pričama, mnogi se nažalost sjete samo u predizbornoj kampanji. Ni tada se ne udostoje da posjete grob ubijenog Željka već šalju jeftine parole, ubirući još jeftinije i jadnije političke poene.

Markovićima ne trebaju obećanja niti sažaljenje. Traže samo istinu ko je i zašto ubio njihovog sina?

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pop

24.09.2014 18:49

Neka ti je laka crna zemlja Gumeni.

ODGOVORITE