Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH imenovao je danas u Sarajevu Gorana Đurića za predsjednika Osnovnog suda u Doboju, Dean Trivić za sudiju Osnovnog suda u Banjaluci i Milena Debeljević za tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju.

Bosna i Hercegovina 24.09.2014 | 17:47
Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

U saopštenju VSTS-a se navodi da su u Federaciji BiH današnjom odlukom imenovani Jasmina Rajković za predsjednika Kantonalnog suda u Mostaru, Husein Huzejrović za zamjenika glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i Milena Perić za sudiju Kantonalnog suda u Mostaru.

Prema današnjoj odluci VSTS, za sudiju Kantonalnog suda u Sarajevu imenovana je Jasmina Muratović, za sudiju Opštinskog suda u Bihaću Goran Majanović, a Admir Hairlahović za sudiju Opštinskog suda u Bosanskoj Krupi.

Sanela Vrbanjac imenovana je za sudiju Opštinskog suda u Sarajevu, Zinaida Šišić za sudiju Opštinskog suda u Tuzli, dok je Dijana Jusufović-Kaknjašević imenovana za dodatnog sudiju Opštinskog suda u Sarajevu. Za dodatne sudije Opštinskog suda u Travniku imenovani su Fatima Hajdarević i Davor Cilenšek.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost će stupiti 1. novembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar