Nova runda Karamarko-Milanović

Razmirice između vladajuće Socijaldemokratske partije i opozicionih HDZ i HSLS nastavljene su u kako u skupštini Zagreba, tako i hrvatskom Saboru.

Region 24.09.2014 | 14:23
Nova runda Karamarko-Milanović

Predsednik HDZ Tomislav Karamarko je uvodni govor premijera Zorana Milanovića nazvao poezijom i utopijom, dok se gradonačelnik Zagreba Milan Bandić našao na udaru predsednika Skupštine Darinka Kosora, nakon odluke da odloži sednicu skupštine Zagreba.Bandić na to nema pravo prema Poslovniku o radu gradskog parlamenta, već je to u nadležnosti predsednika Skupštine, koji je istakao da sednica zakazana za četvrtak neće biti odložena i da neće ni biti.

“Može on napisati i da je papa Franja, ali to nije tako. On može kao predlagač da povuče sa dnevnog reda sve tačke pa onda ne bi imalo smisla imati sednicu. On to nije uradio i što se mene tiče sednica je zakazana i održaće se“, rekao je Kosor.Za sednicu u četvrtak zakazana je rasprava o Prostornom planu Grada Zagreba u koji je uključena i izgradnja prostora za spaljivanje otpada, zbog čega su proteste zakazale pojedine ekološke organizacije.Sa druge strane, u Saboru je nastavljen sukob na relaciji Milanović-Karamarko.

Premijer je govorio o stanju nacije, na šta je burno reagovao predsednik opozicionog HDZ.

“Kao da je premijer postao pre mesec dana. Vlada je postala rekorder u Evropi, ostala je na svom mestu iako je BDP nastavio da pada. Svi trendovi su negativni, investicije ne rastu. Vlada svojim merama produbljuje krizu, radi kontradiktorno i zbunjujuće. Ako je Vladi stalo do naroda, podneće ostavku“, istakao je Karamarko.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bos.

24.09.2014 12:35

To se zove borba za vlast a ne za Hrvatsku i njen narod.HDZ-ovci sjede u zatvoru zbog pljacke naroda i drzave a i gospodin Bandic se malo previse podigao,drzi sebe za svemoguceg i nezamjenjivog.

ODGOVORITE
Name

Eu Hrvatska

24.09.2014 18:41

Ma kod nas je bar dobro za omladinu i ostale ko hoće može ići u njemačku sada radit bez problema, ovdje iz Slavonije je otišlo puno puno njih tako i evo pomalo dolaze ko pravi gastarbajteri na godišnji a za vlast se i ne brinu ko vlada al to kako pratim u Bosni je katastrofalno i očajno jadan narod i valjda će bit božje pravde posle izbora

ODGOVORITE