Ljudskost pokrenula naciju

Reakcije na priču o profesorki iz Vladičinog Hana koja je donirala kožu učenici.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović posetio je Suzanu Stanković, profesorku koja je svojoj učenici Milici Stanković, povređenoj u saobraćajnoj nesreći, donirala kožu.

Srbija 20.09.2014 | 20:59
Ljudskost pokrenula naciju

Mladenović je profesorki obećao pomoć za kupovinu povratnih avionskih karata do Moskve, zahvalio se njoj kao i profesoru Petru Stefanoviću iz Kragujevca, koji je podržao gest profesorke i obezbedio im boravak u glavnom gradu Rusije. Na put bi krenule čim Milica završi lečenje na VMA u Beogradu gde je već šest meseci.

Nadam se da će se Milica brzo oporaviti. Čekam je da posle teških trenutaka provedemo i neke lepe trenutke u Moskvi - kaže Suzana. Iznenađena je, kaže, medijskom pažnjom i talasom humanosti koji je usledio odmah posle teksta u „Novostima“, koje su krenule tragom vesti Rose Lazović, takođe pacijenta na VMA.

Profesor Petar Stefanović iz Kragujevca je za Suzanu i njenu učenicu obezbedio sedmodnevni boravak u Moskvi, ali je nedostajao novac za avionske karte. Gest profesorke izazvao je pravu reakciju dobrih i humanih ljudi.

Kragujevačkom profesoru su stigli pozivi iz Beograda, Valjeva i drugih gradova. Među prvima se javio penzioner iz Beograda Dušan Bucalović, spreman da plati dve povratne karte do Moskve.

- Ganula me ta priča. Supruga i ja smo penzioneri, dogovorili smo se da pomognemo koliko možemo. Potrebno je jedino da nam neko kaže na koji račun da prebacimo novac - kratko nam je u telefonskom razgovoru kazao Bucalović.

Zorica Žugić, prosvetni radnik u penziji iz Valjeva, takođe nudi novčanu pomoć za karte, a spremna je da pomogne i oko troškova daljeg boravka u Moskvi.

Komentari / 0

Ostavite komentar