Amerikanac ubio kćerku i šestoro unučadi, pa sebe

Muškarac s Floride ubio je u svojoj kući kćerku i šestoro unučadi prije nego je počinio samoubistvo, objavila je lokalna policija, prenose američki mediji.

Svijet 19.09.2014 | 13:03
Amerikanac ubio kćerku i šestoro unučadi, pa sebe

Donald Spirit nazvao je 911 i upucao se nakon što je na mjesto zločina stigao šerifov zamjenik, izjavio je Robert Šulc, šerif okruga.Svi u kući su ubijeni, rekao je šerif i dodao da je najstarije dijete imalo deset godina, a najmlađe tri mjeseca. Zločin se dogodio kod Bela, gradića s oko par stotina stanovnika oko 56 kilometara zapadno od Geinsvila.

Spirit je zbog krivičnih djela otprije bio poznat policiji, rekao je Šulc. Nije želio da otkrije zašto,  policija je više puta bila u Spiritovoj kući.

Kako javlja lokalna televizija 2001. godine ubio je osmogodišnjeg sina. Radilo se o nesreći u lovu.Okružni šerif Robert Šulc na konferenciji za medije otkrio je identitete žrtvi - radi se o 28-godišnjoj Loren Spirit, 11-godišnjem Kalebu, 9-godišnjoj Kajli, 8-godišnjem DŽonatanu, 5-godišnjoj Destini, 4-godišnjem Brendon i Elen, koja je rođena prije tri mjeseca.

Otkrio je i kako je Don Spirit bio jedini osumnjičeni za ovaj zločin, budući da je u kući s unucima bio sam te da već ima kriminalni dosje.

U februaru 2006. godine je uhapšen je zbog ilegalnog posjedovanja oružja.Nije otkriven  motiv napada, ali šerif tvrdi da je policija u kući u kojoj se dogodila ubistva policija u prošlosti nekoliko puta morala intervenisati."Јoš uvijek imamo mnogo neodgovorenih pitanja, a mnoga od njih zauvijek će ostati bez odgovora", kazao je šerif.

Komentari / 0

Ostavite komentar