Krle, ostani!

Posle osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu, naši košarkaši imaju novu misiju - da nateraju kapitena da se predomisli.

Košarka 16.09.2014 | 10:00
Krle, ostani!

Podsetimo, Nenad Krstić saopštio je odmah posle finala sa Amerikancima da se posle deset uspešnih godina povlači iz reprezentacije.

"Krle, ostani! Krle, ostani!", skandirali su reprezentativci Srbije kada su se pojavili u VIP salonu Aerodroma "Nikola Tesla", što je vidno dirnulo kapitena.

"Ostao sam bez teksta", samo je rekao i klimao glavom sa osmehom.

Svoj deo "pritiska" odradio je i novinar RTS, koji je tokom intervjua sa Krstićem, uživo, pitao našeg (eks?) kapitena da li je "to to"?

"I ti sada vršiš pritisak", rekao je Krle sa osmehom.

"Ubili su me u avionu i sada na aerodromu", otkrio je.

"Nije ni vreme, ni mesto da pričamo o tome, sada je red da proslavimo ovo sa našim narodom, ovo je veliki uspeh srpskog sporta i mi tek polako postajemo svesni šta smo uradili. Svi smo uzbuđeni što smo posle dve nedelje ponovo ovde", rekao je Krtstić, koji je priznao da ni reprezentativci nisu očekivali da će igrati finale.

"Potajno smo se, čak i u trenucima kada su usledili svi otkazi i povrede, da možemo da napravimo dobar rezultat, ali pitajte i njih (pokazivao je kao zadnjem delu autobusa), reći će vam da niko nije očekivao finale sa Amerikancima. Stvarno je ovo veliki uspeh i mislim da smo ga zaslužili".

U međuvremenu, Krletu se pridružio Bogdan Bogdanović.

"Mislim da nismo baš ulivali poverenje narodu, naročito s tim porazom kod kuće od Novog Zelanda. Otvorile su se potom karte, sreća nas je pogledala kada je trebalo i mislim da nam se možda vratilo za ono u Turskoj", rekao je naš bek i priznao da su momci donekle imali uvid u to koliko je narodu bilo stalo do njih i njihovih igara.

"Jesmo, imali smo kakav-takav utisak, dostupan nam je bio internet, tu su društvene mreže, pratili smo dosta toga, ali ne možeš da osetiš ono pravo dok to ne doživiš uživo", konstatovali su Bogdanović i Krstić, dok nisu ni primetili da im se približio Miloš Teodosić, koji je zapevao...

"Krle ostaniiiiii.... Krle ostaniiiii".

Samo su se bili pogledali i nasmejali.

Usledilo je pitanje i za Teodosića (možda budućeg kapitena, kako kaže Krstić).

Na pitanje o tome da li su proslavili uspeh sinoć, Teo je rekao:

"Ne, sinoć nismo proslavili, odmarali smo se za večeras, tj. za ceo današnji dan", rekao je Teodosić, član idealne petorke šampionata.

Novinar je potom pitao Teodosića da li se slaže da je "postao bolji igrač tokom turnira", na šta je Teo odmahnuo rukom i sa osmehom rekao:

"Ma, gde ćeš bolji!", nasmejao se i promenio temu.

"Ne, ne, ne... Ovo je timski uspeh koji smo svi zajedno ostvarili i stigli čak do finala. Ja mislim da je zasluženo bilo", rekao je Teodosić.

Komentari / 0

Ostavite komentar