Selektor hvali Krajinovića

Selektor teniske reprezentacije pohvalio najmađeg u timu što je Srbiji doneo opstanak u Svetskoj grupi i istakao da će njegova sada još veća ekipa napraviti još uspeha u Dejvis kupu.

Tenis 15.09.2014 | 19:45
Selektor hvali Krajinovića

Filip Krajinović uspeo je u najvažnijem meču trodnevne borbe u Bangaloreu da odigra "kao mator", pobedi Somdeva Devarmana sa 3:0 i i obezbedi Srbiji konačan trijumf protiv Indije i opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

"Ovo je bilo neverovatno iskustvo za mene. Mnogo sam srećan što sam pomogao svojom pobedom Srbiji da se vrati u svetsku grupu Dejvis kupa gde joj je i mesto. Bilo mi je veoma teško mentalno da okončam ovaj meč, koji se igrao dva dana. U nedelju sam vodio, a onda sam se vratio na teren gde su bili potpuno drugačiji uslovi, drugačiji ritam, ali moj tim je napravio odličnu taktiku, dobro su me spremili i presrećan sam što sam Srbiji doneo odlučujući bod za pobedu", izjavio je Krajinović.

I selektor Bogdan Obradović pohvalio je mladog tenisera.

"Filipu zaista čestitam na pobedi. Odigrao je odlično, baš kako treba i posle tog prekida, odmah u nastavku napravio brejk i tu je stvorio veliku prednost nad Devarmanom, nastavio sa pritiskom i održao prednost i čestitam mu na tome. Odigrao je kao da je već deset godina redovan član Dejvis kup tima i želim mu da nastavi da sa ovakvom posvećenošću nastavi da radi i u svojoj individualnoj karijeri".

Selektor je potom analizirao nastup u Indiji i ocenio ga jednim od najtežih ikada.

"Duel u Indiji bio je za mene možda i najteži koji smo odigrali u Dejvis kupu. Našli smo se u jednoj izuzetno teškoj situaciji, nakon 2013. kada smo igrali finale, jer se tim prepolovio. Znamo šta je bilo sa Tipsarevićem, sa Troickim, ali mi smo godinama pripremali mlađe igraće poput Krajinovića ili Lajovića, koji su trenirali sa ekipom na gotovo svim prethodnim mečevima i sada smo bili u sitauciji da ih ubacimo u vatru. Oni su se hrabro poneli na meču protiv Švajcarske, tima sa izuzetna dva pojedinca, Federerom i Vavrinkom, ali i uprkos porazu ovaj tim ne gubi nadu, već uvek ima veru i želju da u narednom duelu igra bolje i ide na pobedu i to se i desilo u Indiji".

Obradović je istakao da Srbija ostaje u eliti i da će vrlo brzo pokazati da joj je zaista tu i mesto.

"Čestitao bih svim momcima na borbenosti, svaki od njih dao je svoj ogroman doprinos u ovoj pobedi. Mi sad imamo još širi tim, vratiće se uskoro Viktor, daće Bog i Janko, tu je i Novak, očekuje nas uskoro žreb i očekujem još dobrih mečeva da pruže, jer je sigurno da oni još nisu rekli sve što imaju u Dejvis kupu posle osvajanja titule 2010", istakao je Obradović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

humanitarac

15.09.2014 17:52

Bravo Krajinoviću!Donio si veliku pobjedu Srbiji.

ODGOVORITE