Medvedev: Sankcije su test za Rusiju

Sankcije, koje uveo Zapad, test su za snagu Rusije i zemlja mora da reaguje promišljeno, poručio je ruski premijer Dmitrij Medvedev članovima vladajuće partije Jedinstvena Rusija.

Svijet 15.09.2014 | 11:29
Medvedev: Sankcije su test za Rusiju

Govor Dmitrija Medvedeva pred članovima vladajuće stranke prenosila je ruska televizija.

"Kada veći broj naših partnera, ako ih možemo zvati partnerima, testira snagu Rusije preko sankcija i svih drugih pretnji, važno je da ne podlegnemo iskušenjima takozvanih lakih rešenja i očuvamo i nastavimo razvoj demokratskih procesa u našem društvu", rekao je Medvedev, prenosi Tanjug.

Evropska unija i Sjedinjene Američke Države su prošle nedelje uvele nove snacije Rusiji zbog njene politike prema UKrajini.

EU je objavila listu sankcija protiv Rusije, kojima se cilja na velike ruske banke u državnom vlasništvu, kao i na naftne i gasne firme i kompaniju za proizvodnju aviona OAK.

Osim toga na "crnu listu" su stavljena imena još 24 pojedinca, kojima je zabranjeno da putuju u EU, dok je njihova imovina u Uniji zamrznuta, čime se broj fizičkih lica na koje se odnose sankcije EU popeo na 119.

SAD su, takođe, uvele dodatne sankcije Rusiji, koje pogađaju naftnu i vojnu industriju i još više ograničavaju pristup velikih ruskih banaka američkim tržištima deonica i obveznica.

Nove američke sankcije, takođe, dodatno ograničavaju aktivnost šest ruskih banaka među kojima je i Zberbanka, najveća u Rusiji.

 

Izvor: RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

HERCEGOVINA

15.09.2014 12:51

VIDJECEMO KAD ZIMA DODJE,PA ZATREBA GASA,HOCE LI ONDA UVODITI SANKCIJE

ODGOVORITE