Promovisani novi oficiri Vojske Srbije

Na platou ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu održana je promocija najmlađe klase oficira Vojske Srbije.

Srbija 13.09.2014 | 22:31
Promovisani novi oficiri Vojske Srbije

Čin potporučnika ubuduće će nositi 221 mladića i djevojka. Ovogodišnja promocija posvećena je stogodišnjici početka Prvog svjetskog rata.

Svečana promocija počela je postrojavanjem za deček predsjednika Srbije Tomislava Nikolića. Nikolić je u svom obraćanju naglasio da je vojska uvijek uz svoj narod.

"Kroz slavnu istoriju da dana današnjeg vojska je uz svoj narod. nepokolebljivo i hrabro  stajanje Vojske na bedemima odbrane od svake vrste ugrožavanja obezbjeđuje našim građanima  sigurnost i slobodu, osnovne uslove da se može mirno da živi i da doprinosi sadašnjosti i budućnosti svoje otadžbine", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije uručio je na svečanosti tradicionalna vojnička odličja - oficirske sablje najboljim diplomcima najmlađe klase Vojne akademije.

Ovo je deveti put da Vojska Srbije ispred zgrade Skupštine promoviše najmlađe oficire, a ove godine među najboljima u rangu nalazi se i jedna devojka.

Svečanosti je prisustvovao državni vrh, premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi Vlade Srbije, predsjednik Skupštine Maja Gojković i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

Svečanoj promociji prisustvovali su i predstavnici crkve i drugih vjerskih zajednica u Srbiji, kao i gosti iz inostranstva te porodice mladih kadeta i građani Beograda.

Program su uveličali naleti letjelica avijacije Vojske Srbije i prikaz egzercira Garde.

(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kingston

14.09.2014 06:48

E ovo je uniforma a ne kao kod ovih naših. Našim da izvade se pertle izgledalo bi koda su u zatvoru ( koje služio vojsku zna ičemu mislim)

ODGOVORITE
Name

crni

15.09.2014 05:53

beda nesarmotite se još je JNA uniforma u životu ?

ODGOVORITE