Brčko: Poslanici u klupama 17. septembra

Redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta biće održana 17. septembra, a iz predloženog dnevnog reda od 28 tačaka više od pola je povučeno, uglavnom one koje se odnose na regulacione planove, dogovoreno je na sastanku rukovodstva parlamenta sa šefovima poslaničkih klubova i predstavnicima Vlade.

Bosna i Hercegovina 11.09.2014 | 18:17
Brčko: Poslanici u klupama 17. septembra

Oštru polemiku na sastanku izazvalo je izostavljanje iz dnevnog reda Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa.

Poslanik HSS-a Ivan Krndelj rekao je da zakonska neuređenost ove, ali i sličnih oblasti, omogućava da koruptivne radnje, nepotizam i mnogo toga drugog što je štetno za društvo prolaze nekažnjeno.

"Ako budemo imali priliku, na narednom skupštinskom zasijedanju tražićemo da supervizor odmrzne svoju funkciju", rekao je Krndelj.

Predsjednik Skupštine distrikta Brčko Đorđa Kojić rekao je da zakonska rješenja o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa treba dograditi.

Redovna sjednica biće održana po završetku rasprave o preostalih desetak tačaka dnevnog reda sa prethodnog skupštinskog zasijedanja.

Po završetku redovne sjednice u brčanskom parlamentu će uslijediti pauza zbog predizborne kampanje, pa će naredno zasijedanje biti zakazano najvjerovatnije sredinom oktobra.

Komentari / 0

Ostavite komentar