Prijedlog Tužilaštva za lišene u akciji „Meso“

Tužilaštvo BiH uputiće Sudu prijedlog za određivanje pritvora za sedam lica uhapšenih u jučerašnjoj akciji "Meso", koja su osumnjičena za organizovani kriminal u vezi sa neplaćanjem poreza, poreskom utajom ili prevarom i pranjem novca, te za falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Bosna i Hercegovina 11.09.2014 | 15:56
Prijedlog Tužilaštva za lišene u akciji „Meso“

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da će prijedlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana biti upućen za Jerka Ivankovića Lijanovića /45/, Slavu /57/ i Jozu /52/ Ivankovića Lijanovića, Milorada Bahilja /61/, Jozu Sliškovića /58/, Mirjanu Šakotu /56/ i Mirka Galića /60/.

Tužilaštvo će za Sudu BiH za osumnjičene Željka Mikulića /55/, Zdravka Ivankovića /46/ i Draženka Kvesića /46/ predložiti određivanje mjera zabrane.

Akcija koja je provedena po nalogu Tužilaštva BiH predstavlja jednu od najvećih akcija u postdejtonskoj BiH, usmjerena na borbu protiv organizovanog kriminala i poreskih utaja u iznosu većem od 11 miliona KM. Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim agencijama, nastavlja istragu u ovom predmetu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zoki

11.09.2014 14:04

Oni samo hapse budjovane Pret izboruma

ODGOVORITE