SDP blokira imenovanje Rajčevića

Savjet ministara BiH ni na današnjoj sjednici nije potvrdio imenovanje Srđana Rajčevića za direktora Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ BiH, jer su ministri iz SDP-a BiH tražili da sa dnevnog reda budu skinuta imenovanja, rekao je ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić.

Bosna i Hercegovina 10.09.2014 | 17:11
SDP blokira imenovanje Rajčevića

"Ovaj saziv Savjeta ministara BiH nema spremnosti da pravi kompromise. Vjerujem da će novi saziv, ukoliko se do tada ne nađe prostora za kompromis, završavati ove poslove", rekao je Špirić novinarima nakon sjednice Savjeta ministara BiH u Sarajevu.

On je ponovio da je ovo predizborno vrijeme i da bi mnogi htjeli da postojeći direktor RAK-a Kemal Huseinović, koji nije ni legalan ni legitiman, iskontroliše još i ove izbore kada je riječ o medijskoj sceni.

Špirić je istakao da je spreman na telefonsko zakazivanje sjednice Savjeta ministara BiH na kojoj bi bilo potvrđeno imenovanje direktora RAK-a.

Prema njegovom mišljenju, nedopustivo je i da već godinu i po dana nije imenovan Stručni savjet Agencije za lijekove BiH, kao ni direktor Agencije za lijekove, već vršilac dužnosti, a građani u BiH plaćaju najskuplje lijekove u regionu.

"To govori o nespremnosti za kompromis. Na to sam upozoravao posljednjih mjesec dana. Mislio sam da će danas biti više spremnosti za kompromis", naglasio je Špirić.

On je rekao da Savjet ministara BiH danas nije razmatrao ni tačku dnevnog reda koja se odnosila na raspisivanje konkursa.

"SDP BiH je tražio da se tačke imenovanja skinu, a da ostanu tačke u vezi sa raspisivanjem konkursa. To je upravo ono o čemu sam govorio - o trgovini koja apsolutno nije moguća. Ako nema spremnosti za imenovanja, zašto će nam spremnost za raspisivanje konkursa? Ako se skine tačka imenovanja, logično je da se skine i tačka raspisivanja konkursa", pojasnio je Špirić.

On je naveo da je stav ministara iz Republike Srpske bio da se ne skida nijedna tačka dnevnog reda i da sve budu razmatrane, bez obzira kakav će biti stav ministara.

Međutim, kaže Špirić, postoje političke partije koje bi da šešir imenovanja bude što je moguće veći, a time i mogućnost pogađanja i ucjena šira, što nije dobro za BiH.

Kada je riječ o digitalizaciji, Špirić je rekao da je danas ispoštovan zaključak ministra komunikacija i transporta Damira Hadžića, koji je obavio razgovore sa entitetskim emiterima, te da će, kada budu ispunjeni stavovi iz tog zaključka, Savjet ministara BiH da se izjasni o prvoj i drugoj fazi digitalizacije.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

miki

10.09.2014 15:19

Vi ste rekli da Zlatko neće nikada biti ministar pa ste ga izabrali, Denisa smjenili pa postavili Zlatka, toliko o tebi.

ODGOVORITE
Name

Vuleks

10.09.2014 15:49

Da li se neko zapitao koje su reference tog Rajcevica za ovu funkciju. Covjek je 82 godiste, prvi posao - direktor agencije za informaciono drustvo pri vladi RS, zavrsen fakultet negdje u Grckoj (bas me zanima koji je fakultet u pitanju obzirom da se doticni na twiteru predstavlja kao - advokat, inzinjer i specijalista za cyber pravo!?) Za osobu koju se svim silama gura na ovako vaznu poziciju i koja ce vam sutra svima (medijima) krojiti kapu mislim da zasluzujemo da znamo nesto vise i da je zasluzio da se malo detaljnije pozabavite njegovom biografijom

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

10.09.2014 16:19

Svi vi iz snsd letite u oktobru, a ti sa sefom malo do corke.Kakav Rajcevic????

ODGOVORITE
Name

Micko

11.09.2014 01:52

Vazno je da su vam pomogli da SDS izbacite iz vlasti to su vam partneri, kako nece sad da vam pomognu, ali nema veze svejedno vam je kraj

ODGOVORITE