Kolaković: Za nas SP tek počinje

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković istakao je da je zadovoljan igrom svojih izabranika u prvoj fazi Svetskog prvenstva, ali je svestan uspona i padova.

Ostali sportovi 08.09.2014 | 21:45
Kolaković: Za nas SP tek počinje

Reprezentacija Srbije završila je prvi deo takmičenja u Poljskoj na drugom mestu u grupe, iza Poljske, sa četiri pobede i jednim porazom.

U narednoj fazi, naš tim će igrati u grupi E, u Lođu i Bidgošću, i očekuju ga dueli sa Italijom, Francuskom, Iranom i Sjedinjenim Državama.

„Momci skoro da nisu imali treninge od utakmica, ali je najvažnije da su osetili značaj učešća na Svetskom prvenstvu. Kada sve saberemo, možemo da budemo zadovoljni“, naglasio je Kolaković.

U poslednjem kolu prve faze, naš tim je uz dosta muke u kombinovanom sastavu bio bolji od Kameruna sa 3:1.

„Kamerun je bio jako raspoložen. Osim u prvom i poslednjem setu, dosta smo se mučili sa njima, na stranu to što su oni odigrali neke faze dosta dobro. Imali smo mnogo uspona i padova“, rekao je Kolaković, „Nismo smeli da pravimo određene greške. Ipak, dobro je da su svi igrali i da smo slavili. Svi su osetili slast igranja na Svetskom prvenstvu, koje za nas počinje tek u sredu. Ovo do sada je sve prema očekivanjima, osim utakmice sa Poljskom. Drago mi je zbog pobede, iako sam siguran da možemo mnogo bolje“.

Prvi meč druge faze srpski odbojkaši igraju u sredu od 16.30 sa Italijom.

Komentari / 0

Ostavite komentar