Tražili primirje, dogovarali nabavku oružja

Ukrajina je tokom samita NATO-a u Velsu postigla sporazum sa pet država članica Alijanse o dostavljanju oružja i upućivanju vojnih savjetnika, rekao je Jurij Lucenko, savjetnik ukrajinskog predsjednika Petra
Porošenka.

Svijet 07.09.2014 | 17:18
Tražili primirje, dogovarali nabavku oružja

"Tokom samita NATO-a dogovoreno je da Ukrajini bude dostavljena moderno vojno naoružanje i upućeni vojni savjetnici iz SAD, Francuske, Italije, Poljske i Norveške", objavio je Lucenko na svojoj "Fejsbuk" stranici.

On nije iznio dodatne detalje, a ova informacija za sada nije potvrđena, prenosi Rojters.

Petar Porošenko je prisustvovao samitu NATO-a koji je održan u Velsu.

Zvaničnici NATO-a objasnili su da Alijansa neće isporučivati oružje Ukrajini, ali da države članice tu odluku mogu da donesu individualno.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

07.09.2014 16:26

NATO uvjek laže kao i obično. "Bojim" se da će dobiti adekvatan odgvor Rusije. Možda i veći.

ODGOVORITE
Name

16 VRS

07.09.2014 23:14

Pa zato su i tražili primirje jer su ih ovi počeli da teraju sve do Kijeva, a onda kao primirje, a ustvari naoružavaju se i onda će biti Rusi krivi, poznata priča iz 90-ih kada su na početku svi bili za primirje sa SRBIMA dok ih UN nije naoružao i Hrvate i Muslimane a i Šiptare. Pre svega Austrija, Njemačka, Švajcarska, Italija, Slovenija, Norveška, Finska, Island, Francuska, Britanija, Amerika itd. I onda ispadoše SRBI krivi što su izgubili rat sa političkim izdajicama

ODGOVORITE
Name

Oktan

08.09.2014 06:38

Uvijek isto ponašanje bagre koja liči jedna na drugu kao jaje jajetu. Ustaše i pučisti iz Kijeva su jedno te isto.

ODGOVORITE
Name

Md

09.09.2014 15:13

Problem je kao i kod nas, da bi ispali dobri kod ovih fasista iz Evrope pristaju na primirje, a ovi fasisti dok je primirje doturaju oruzje braci, i onda ovi prorusi ce da ginu da bi dosli ponovo do iste pozicije, nisu izvukli pouke kako su se sa nama poigravali. Treba bagru kad pokreneš terati do kraja i gotovo.

ODGOVORITE