Obilježen vijek od Drinske bitke

Ceremonijom polaganja vijenaca i odavanja počasti danas je u Gučevu kod Loznice obilježeno 100 godina od Drinske bitke, u kojoj su pripadnici srpske vojske pokušali da spriječe invaziju Austrougarske u Kraljevinu Srbiju 1914. godine.

Srbija 07.09.2014 | 14:56
Obilježen vijek od Drinske bitke

Ceremoniju je u ime Vlade Srbije predvodio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji je na spomen-kosturnicu nastradalima položio vijenac zajedno sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, grada Loznice i udruženjima građana posvećenim očuvanju sjećanja i njegovanja tradicije oslobodilačkih ratova Srbije.

Vulin je poručio da srpski vojnici i građani nikada neće biti zaboravljeni.

"Nisu isti ni posle 100 godina oni koji su na Srbiju nasrnuli i oni koji su Srbiju branili. Ne može biti ista Drinska divizija i 42. domobranska vražija, koja je svoje vražje ime zaradila baš paleći Mačvu, koljući Posavinu, vešajući i ubijajući sve, od deteta do starca", rekao je Vulin, dodavši da je obaveza da junaci budu zapamćeni.

Vulin je istakao da Srbija ima čega da se sjeća, čime da se ponosi i čemu da se nada.

"Prošlo je 100 godina, ali reč zbog koje je vredilo biti na Gučevu, Ceru, Kajmakčalanu - sloboda, odzvanja još u svakoj srpskoj glavi", poručio je Vulin.

Komentari / 0

Ostavite komentar