Kakav luksuz nude najskuplji hoteli na svijetu?

Magazin “Elite Traveler” složio je listu najluksuznijih hotela na planeti, a oni na vrhu sigurno šokiraju i najbogatije na svetu, jedine koji sebi mogu priuštiti tako luksuzan smeštaj.

Putovanja 06.09.2014 | 17:21
Kakav luksuz nude najskuplji hoteli na svijetu?

Hotel koji je na tronu kao najluksuzniji nalazi se na Maldivima i nosi ime “Viceroy”. Radi se o dupleks smeštaju, a samo cena noćenja iznosi oko 1.700 evra. Hotel ima 180 metara kvadratnih, a izgleda kao izokrenuti brod na moru. Osim u njegovom neobičnom izgledu, gosti mogu u svakom trenutku uživati u spektakularnom pogledu jer je sav u staklu.

Na drugom mestu nalazi se brvnara “Matakauri” na Novom Zelandu. No neka vas ne zavara reč brvnara jer se radi o čistom luksuzu koji gosti plaćaju čak 5.800 evra po noćenju. Tepihe su na primer izradili kostimografi iz hit filma “Gospodar prstenova”, a oko kolibe nalazi se šest različitih spoljašnjih prostora s prelepim pogledom na jezero i planine.

“The New York Palace”, odnosno apartman Martina Kaca nazvan “The Jewel”, treći je po redu od najluksuznijih hotelskih smeštaja na svetu. Noćenje košta neverovatnih 19.700 evra, ali kući ćete poneti dijamantski prsten Martina Kaca. Ne treba ni napominjati da je ceo apartman u dijamantima.

Hotel “Kempinski Taiyuan” u Kini nema dijamante, ali zato je uređen prema starom verovanju u pet elemenata. U predsedničkom apartmanu naglasak je na kupatilu odnosno elementu vode. Uređena je u crno-beloj kombinaciji mramora, a cena noćenja je oko 11.000 evra.

“Rosewood Abu Dhabi” u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ima kraljevski apartman koji sebi mogu da priušte samo oni koji ne znaju gde bi sa novcem. Cena noćenja je nešto manja od 6.570 evra, a za taj novac dobićete doslovno sve što poželite.

“Beverly Wilshire” na Beverly Hillsu nedavno je u potpunosti preuredio predsednički apartman koji ima dve spavaće sobe, dnevnu sobu i trpezarija ali i kancelariju. Apartman je uređen udobno i trendi, a noćenje košta oko 13.000 evra.

Kraljevski apartman “InterContinentala” u Los Anđelesu obožavaju prinčevi iz Saudijske Arabije. Nalazi se na 17. spratu sa sopstvenim liftom, a sve od led rasvete pa nadalje ima daljinske upravljače. Zbog posebnog lifta apartman nudi privatnost i noćenje u njemu košta oko 6.570 evra.

Resort “Pelican Hil” zapravo je vila sa četiri sobe, a njen glavni adut udoban smeštaj s detaljima poput kamina. Osoblje i kuvar su na raspolaganju 24 sata dnevno. Srećnici koji sebi mogu da priušte ovakvo nešto noćenje će platiti oko 1.500 evra.

Još jedna luksuzna vila nalazi se u San Diegu, a nosi ime “Grand Del Mar, Villa M. Zapravo se radi o luksuznoj kući koja ima sve od vinskog podruma do džakuzija. Cena noćenja u njoj iznosi 6.600 evra.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

domaci stranac

07.09.2014 06:17

A gdje je na spisku "Kaldera" i predsednicki apartman za privodjenje maloljetnica ?

ODGOVORITE
Name

Sasa

25.09.2014 13:09

Ja prespavao u Beogradu i iznajmio apartman preko sajta http://www.beo-apartmani.com/apartmani/lux-4.html za 65 eura bilo mi je super.

ODGOVORITE