Srbiji odgovaraju mir i stabilnost

Lider Srpske napredne stranke Alekdandar Vučić poručio je danas da Srbiji odgovara da ima mir i stabilnost, da je na putu ka Evropskoj uniji i da ima najbolju moguću saradnju sa Ruskom Federacijom.

Srbija 03.09.2014 | 18:24
Srbiji odgovaraju mir i stabilnost

Vučić je rekao i da za SNS postoji samo jedna svetinja, a to je Srbija i da se za nju bori, te da je njihov posao da budu sluge, ali svog naroda - građana Srbije.

On je na predizbornom skupu u Majdanpeku, pred lokalne izbore 7. septembra u tom mestu, rekao da je Srbija naša otadžbina i domovina, da se za nju borimo i da to nije bilo lako, da su nailazili na bezbroj problema, zatekli opustošenu kuću bez kase, a da su mnogi pričali da će morati da služe nekima drugima.

"Ja sam na početku svog mandata rekao da je naš posao da budemo sluge, ali svog naroda - građana Srbije", rekao je Vučić.

"I kao što nemam pravo da sklonim Srbiju sa evropskog puta, isto tako nemam pravo da kažem našim voćarima, povrtarima, poljoprivrednicima, privrednicima i građanima da ćemo danas da zabijemo nož u leđa Rusiji zato što to tako Srbiji odgovara", rekao je Vučić.

Poručivši da Srbiji odgovara da ima mir i stabilnost, da je na putu za EU i da ima najbolju moguću saradnju sa Ruskom Federacijom, Vučić je rekao da to ponekad mora da kaže i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, i da svako ima po nešto da zameri, ali da je najvažnije da ljudi u Srbiji znaju i osećaju da je sve ono što su radili u njihovom interesu.

On je građanima Majdanpeka poručio da nigde ne odlazi kako bi pričao neistine i davao lažna obećanja i dodao da će se naći investitor za rudnik Cerovo, a država Srbija će ulagati i u rudnik Majdanpek i Krivelj, gde će biti novih stotinu zaposlenih.

Kako je naveo, moraće u potpunosti da se podigne i Zlatara Majdanpek.

"Mi hoćemo da ovaj grad bude od bakra, zlata i srebra sazdan", rekao je Vučić i dodao da oni neće kao prethodnici gledati da uzmu procenat i da sa punim koferima idu svojim kućama. Kao najvažniju stvar Vučić je podvukao zapošljavanje i naznačio da je u poslednjih pet meseci, što se nije desilo poslednjih 20 godina, pet meseci za redom postoji smanjenje broja nezaposlenih.

"Ima li lepše i značajnije vesti", upitao je lider SNS koji je precizirao da je svakog meseca, tri do četiri hiljade više zaposlenih "nego onih koji su, ne daj bože, izgubili posao".

Skupu se obratio i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin koji je poručio: "mi nećemo potrošiti budućnost naše dece".

Kako je naveo, Srbija traži istinu i dobiće istinu, a Srbija je takođe dobila i svog vođu, Aleksandra Vučića, upravo zato što govori istinu i radi za svoj narod i zemlju.

Kandidat naprednjaka za predsednika opštine Dejan Vagner pozvao je građane da glasaju za tu listu uz molbu da ne budu samo posmatrači promena, već da u njima aktivno učestvuju.


Komentari / 0

Ostavite komentar