Obama: Dodatna vojna pomoć Estoniji

Američki predsjednik Barak Obama najavio je danas tokom posjete prijestonici Estonije, Talinu, odlučnu i stalnu podršku SAD bezbjednosti svojih saveznika u NATO-u.

Svijet 03.09.2014 | 12:29
Obama: Dodatna vojna pomoć Estoniji

Obama je najavio da će SAD poslati dodatne vazduhoplovne jedinice i letjelice na Baltik.On je na konferenciji za novinare sa predsjednikom Estonije Tomasom Hendrikom Ilvesom ocijenio da je vazdušna baza Amari u toj zemlji idealna za dodatne snage.

Prema njegovim riječima, SAD, prema Povelji NATO-a, imaju obavezu prema kolektivnoj odbrani Alijanse."To je nesalomivo, neupitno i trajno.

Estonija nikada neće biti sama", naglasio je Obama.Američki predsjednik je dodao da militantna organizacija "Islamska država" neće zastrašiti SAD nakon što je odrubljena glava drugom američkom novinaru Stivenu Sotlofu.

Obamini komentari objavljeni su nakon što su SAD potvrdile autentičnost snimka objavljenog juče, na kojem je prikazano odsjecanje glave Sotlofu, dvije sedmice nakon što je na sličan način ubijen novinar DŽejms Foli.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Md

03.09.2014 14:13

Ne dopustivo je da ti kao Hitler zelis Rusiju na koljenima, Estonija, Litvanija, sve balticke zemlje su bile uz njega pa su na kraju dobile po nosu, tako ce i sa tobom.

ODGOVORITE
Name

RADOVAN

03.09.2014 15:24

Ne cackaj Obama izazvat ces svjetski rat. Nije valjda da ste zaboravili vise od 55 miliona od toga 25 miliona Rusa.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

03.09.2014 20:19

Oni su baš zaboravili kako baćuške zavću uši. Izgleda da ih treba podsjetiti jer su prešli sve granice bezobrazluka a nemaju pojma šta ih čeka. Možda je između ostalog i Kuba "nabavila" malo balističkih raketa. Ko zna...

ODGOVORITE