Pudarić položio dva vijenca u Skelanima

Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić posjetio je juče Skelane u opštini Srebrenica.

Bosna i Hercegovina 02.09.2014 | 09:31
Pudarić položio dva vijenca u Skelanima

Pudarić je u ovom srebreničkom selu na lijevoj obali rijeke Drine, položio dva vijenca.  

Jedan na spomenik podignut ubijenim civilima Srbima, drugi neposredno uz njega, na mjesto gdje ne postoji spomen-obilježje a gdje bi prema riječima Pudarića, trebao da stoji spomenik ubijenim Bošnjacima Skelana, saopšteno je iz Pudarićevog saopštenja. 

-Tek kad većina shvati da, bez obzira na naše pojedinačne boli, postoji nešto za šta treba svi zajedno da se borimo, a to je da se nikad više nikome ne ponovi to što se desilo našim najbližim, i da tu borbu možemo samo ujedinjeni dobiti i to shvatajući da i onaj drugi do nas proživljava istu bol i traumu, tad ćemo biti sigurni da zajedno možemo izgraditi neku novu budućnost za našu djecu i unuke - rekao je Pudarić. 

Izrazio je uvjerenje "da će jednog dana skelanski Bošnjaci i Srbi u znak sjećanja na svoje ubijenje odavati počast, polagati vijence, paliti svijeće i učiti Fatihu na dva spomen obilježja koji će stajati jedan uz drugi, a da će svima koji to žele biti pružena mogućnost da na jednom mjestu, na spoju ta dva spomenika, odaju, istovremeno, počast i prisjete se svih žrtava Skelana". 

-Jedino na taj način možemo krenuti ka ozdravljenu društva - poručio je Pudarić iz Skelana. 

Izvor: Fena

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

rorry

02.09.2014 07:37

svaka cast

ODGOVORITE
Name

Md

02.09.2014 08:30

Tako bi trebalo biti kao sto kažeš ,

ODGOVORITE
Name

Sale

02.09.2014 08:47

Zamislite kada bi ovakva retorika prevladala u BiH i kada bi bilo nebitno kojoj stranici ili narodu pripadas? Napokon bi svi bili ljudi!

ODGOVORITE
Name

Moj stav

02.09.2014 09:30

Po meni sve bi ovo bilo s moje strane pozdravljeno kad bi se takva obilježavanja održavala bilo kojim danom u godini, da podsjećaju na ljudsu glupost vođenja ratova. Političari nemaju nikakvu empatiju prema stradalim i njihovim porodicama. Vrlo često njihovu patnju iskorištavaju za vlastitu promociju ili promociju partije i politike koju predstavljaju. Ako je ovo iskreno i ljudski, onda pozdravljam. Ipak, bolje ikad nego nikad.

ODGOVORITE
Name

gavro

02.09.2014 15:44

Znaci priznala je Federacija zlocin nad Srbima. Sad neka ih procesuiraju.

ODGOVORITE
Name

valter

02.09.2014 18:29

Svaka cast gospodine Pudaricu !

ODGOVORITE