Čovjek sa glavom naopako

Brazilac Klaudio Vijera de Oliveira (37) uspio je nemoguće stvari u životu iako je rođen sa teškim hendikepom.

Svijet 01.09.2014 | 19:51
Čovjek sa glavom naopako

Oliveira je rođen sa teškim deformitetima nogu i ruku, a glava mu je okrenuta naopako. Ljekari su rekli njegovoj majci da dijete nema gotovo nikakve šanse da preživi i da je bolje da ga ostavi da umre.

Ipak, Oliveirina majka nije htela ni da čuje za takvu opciju. I pored fizičkih nedostataka, Klaudio je danas ostvaren čovjek. Osim što je dokazao da doktori nisu bili u pravu, on danas radi kao računovođa i motivacioni govornik, piše Telegraf.

"Još od kad sam bio dijete nastojao sam da radim nešto. Ne želim da budem zavistan od pomoći drugih ljudi. Bavim se računovodstvom i konsaltingom. Naučio sam kako da upalim televizor, radio, da se javim na telefon, ali i da koristim interent i kompjuter. Sve radim sam", kaže Oliveira.

On piše sa olovkom koju drži u ustima, usnama upravlja telefonom, kao i kompjuterskim mišem, a ima i posebne cipele, koje mu omogućavaju kretanje po gradu.

"Čitav život prilagođavao sam moje tijelo svijetu. Sada ne osjećam da sam drugačiji. Ja sam normalna osoba. Ne vidim stvari naopako. To me pitaju svi koji slušaju moje javne govore. Sada mi je mnogo lakše da se nosim sa  javnošću, ne plašim se i mogu reći da sam profesionalan i međunarodni javni govornik i da dobijam pozive iz raznih dijelova svijeta", kazao je ovaj rođeni borac.

Negova majka kaže da kada se rodio, jedva je mogao da diše. Svi su govorili da će umrijeti.

"Neki su mi rekli: 'Nemoj da ga hraniš, ionako umire!' Ali za mene je on bio i još uvijek je sreća. Klaudio je sada osoba baš kao i svaka druga, tako smo ga odgajili", rekla je njegova majka.Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

marija

01.09.2014 18:25

Boze pomozi nedaj boze nikome.

ODGOVORITE