Ambasador na biciklu napušta BiH

Nakon četiri godine službovanja u Bosni i Hercegovini ambasador Francuske Roland Žil danas je na biciklu iz Sarajeva krenuo ka domovini i poručio da će na taj način produžiti boravak u BiH.

Bosna i Hercegovina 01.09.2014 | 13:01
Ambasador na biciklu napušta BiH

"Sigurno je originalno što je jedan ambasador na ovakav način odlučio da napusti zemlju u kojoj je boravio. Zbog strasti prema biciklizmu sam se odlučio na ovakav čin, da možemo još jednom da uživamo u prelepim pejzažima BiH", objasnio je Žil.

Dodao je da je odlazak na biciklu za njega izazov da nakon "četiri bogate i ispunjene godine" na ovaj način produži boravak u BiH. U društvu supruge Klaudije Carceroni i dvoje prijatelja danas će Žil voziti bicikl do Mostara, a za dva dana će doći do Splita, prenosi agencija Fena.

"Zatim ćemo stići u Italiju, te ćemo preko Korzike konačno doći do juga Francuske - našeg doma", precizirao je Žil. U rezidenciji francuske ambasade upriličen je ispraćaj diplomate i njegove supruge, koje je predsednik Biciklističkog saveza BiH Zlatko Berbić proglasio počasnim predsednicima Saveza.

Inače, kao članica kluba BSK iz Banjaluke ambasadorova supruga juče je na na biciklističkom prvenstvu veterana u Ljubljani osvojila srebrenu medalju koja je za nju, kako tvrdi, "jedna od najlepših medalja koje je do sada osvojila".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

LOGO X

01.09.2014 13:22

Sretan put prijatelju BiH...............

ODGOVORITE