Ministarstvo sakrilo 73 miliona

Ministarstvo odbrane BiH u svojim izvještajima o radu nije iznijelo gotovo nijedan tačan podatak, a između ostalog su sakrili 73 miliona maraka koji se odnose na gotovinu, kratkoročna potraživanja i vrijednost stalnih sredstava.

Bosna i Hercegovina 30.08.2014 | 09:54
Ministarstvo sakrilo 73 miliona

To i činjenica da se propusti u ovoj instituciji ponavljaju iz godine u godinu bili su među glavnim razlozima da zamjenik glavnog revizora BiH Božana Trninić da izdvojeno mišljenje na revizorski izvještaj sa rezervom uz isticanje predmeta koje je Ministarstvo na čijem je čelu Zekerijah Osmić dobilo za 2013. godinu.

Ona naglašava da su u Ministarstvu gotovo sve pozicije bilansa stanja netačno iskazane, popis imovine, potraživanja i obaveza već godinama je sporan, a broj preporuka revizora koje je Ministarstvo sprovelo je minoran. Zato je, kaže Trninićeva, ova institucija zaslužila negativno mišljenje revizora.

- Vrijednost aktive koju čine gotovina, kratkoročna potraživanja i vrijednost stalnih sredstava, potcijenjena je za 140 odsto. Iskazana vrijednost je 52 miliona, a trebala je biti 125 miliona. U skladu s tim i pozicije pasive koju čine izvori sredstava i kratkoročne i dugoročne obaveze, su takođe iskazane netačno i potcijenjene za najmanje 72 miliona KM - dodala je Trninićeva.

Naglašava da su iz godine u godinu nalazi za ovo ministarstvo isti, a ništa se ne radi na rješavanju problema.

- Ovo je najveća institucija i po broju zaposlenih i po budžetu i tu postoji najveći prostor za nepravilnosti, propuste i kršenje zakona - istakla je Trninićeva.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Posmatrač

30.08.2014 08:09

Vojska BiH nije ni za šta. Samo troše pare na svoje plate. Nekada su u kasarnama imali masu upotrebljivog vojnog orudja a danas se na parkinzima tih kasarni mogu vidjeti samo luksuzna vozila kojim se dovoze "na posao".

ODGOVORITE
Name

sale

30.08.2014 08:33

Opet postavljam pitanje treba li nama ta vojska? Ja mislim da nije potrebna da nam je samo veliki potrošač. Sredstva koja nam proguta Vojska bolje bi bilo uložiti u oživljavanje privrede. A što se tiče radnih mjesta ostala bi na istom nivou a a država bi imala jake poreske obveznike.

ODGOVORITE
Name

privatnik

30.08.2014 08:52

Treba uvesti vece dadzbine privatnicima da se budzet vojsci puni. Satrat treba privatni sektor da se nikad ne oporavi da bi se vojska Srba, Hrvata i Muslimana napravila vojnom silom.Pa ko ce braniti jedinstvenu BIH kad neprijatelj napadne? Ko? Lovci a? Oficirima dat po dva tri stana i po audija A8, Q7 za odlazak na teren.

ODGOVORITE
Name

heo

30.08.2014 09:18

RS ne mora da se brine.Njenu vojsku je ukinuo Dodik sa babom Biljanom a Srbijanci su prodali sve RS oficire u Hag ali su zato svi njihovi politicari i udbasi na slobodi.Vucic i Toma do juce krali po RS i prodavali tenkove ustasama da pucaju na nas a sad vidi sta govore.Pa ako je Seki u zatvoru posteno je da i njih dvojica budu.Ali Seki je Hercegovac i nije njihov srbijanac pa su ga prodali i strpali pare u dzep.Svaka generacija Srba iz BH isto radi i istu gresku pravi jer ludaci jedino sto znaju to je da pricaju o ujedinjenju sa Srbijom i da urlaju 'Srbija' bas kao da mi i RS nismo Srbija.Srbi iz Rs imaju problem sa identitetom i stalno im se namece prica i to iz BG im se namece kako oni nisu Srbija i da je Srbija samo Sumadija.Istina je da srbijanci kradu nas identitet,nasu epiku,slavu i ratove.Pa oni pricaju da su anti-fasisti bili usrana nacisticka vrsta sad to prica a milion Srba je zbog njih u BH zaklano.Da nas nisu tada izdali i prodali nikad ovog rata ne bi sada bilo jer mi bi Srbi bili vecina u BH i mi bi se pitali. Ali i dva losa ubise Milosa tako da srbijanac usrani zajedno sa ustasama i Vatikanom pravi veliku NDH!Nikad srbijanac nece ratovati upamtite to vec jednom!U srbijancu nema casti i postenja,nema svjesti o slobodi i srpstvu.Mi smo pravili Srbiju ali su nas srbijanci naguzili,opet su nas izdali kao za vrijeme 2.rata i imamo da se opet borimo za vlasitit zivot i egzistenciju.I tako ce uvjek biti dok sami ne uzmemo sudbinu u svoje ruke.

ODGOVORITE
Name

madrid R

30.08.2014 09:33

Koja vojska? To pod hitno raspustiti!

ODGOVORITE
Name

Real Madrid

30.08.2014 09:37

Vojska? Jos jedno leglo lopova.

ODGOVORITE
Name

axxe

30.08.2014 10:04

Ugasi je, vojska Bosni nije vise potrebna niti ce ikad biti vise izmedju da ratujemo ne isplati se vise neko da nas napadne nema za sta sve smo vec unistili mi sami...

ODGOVORITE
Name

papagaj

30.08.2014 10:49

Interesantno, u vrijeme kada sam ja služio vojni rok, nas vojnike su učili kako se sakrivaju mine, a danas kako se sakriva lova!!! Na ovo se ne žale oficiri i političari koji idu da traže mine (lovu), nego oni koji nisu imali šansu u tome da učerstvuju.

ODGOVORITE
Name

Veteran JSO

30.08.2014 14:10

OS BiH su rak tijelo već napaćene Bosne i Hercegovine,tu strukturu treba što prije rasformirati ili ako već neko želi još jedan zajednički organ na nivou države,neka naprave zajedničku Civilnu Zaštitu od raspuštene vojske ...

ODGOVORITE
Name

DALO

30.08.2014 16:22

ZASTO TOLIKI NEGATIVNI LAJKOVI PROTIV OS BiH KAD JE U TIM SNAGAMA I SRPSKI I HRVATSKI NAROD?PA NIJEDNA DRZAVA NE MOZE BITI BEZ VOJSKE.

ODGOVORITE
Name

poplave

30.08.2014 18:39

Ja koliko znam da i ovakvu vojsku nismo imali ko zna kako bi stvar sa poplavama zavrsila. Vojska nije samo tu da brani zemlju i ratuje nego i da spasava kod prirodnih katastrofa. Kod nas sad svaka veca kisa pokrene klizista i poplave. Mi nemamo novaca za skupe sisteme za odbranu a ni za privatni helikopterski servis. Zaboravljate kog je i kuda onomad vozio taj isti servis dok su se u Sekovicima djeca gusila u bujici. I tu je naiso jedan stari razdrndani MI 8 Oruzanih snaga i u zadnjem momentu ih spasio sigurne smrti. Sad kad nema kise i niko nas ne dira vojska nam ne treba. A kako bi je sutra sakupili da opet bude problema. Ide zima i snjegovi i opet ce ti isti ljudi u akciju da spasavaju zametene i poplavljene...

ODGOVORITE
Name

Cvele

31.08.2014 12:05

Vojsku ukinuti pod hitno, srestva koja se daju vojsci podjeliti na penzionere i ovako imaju male penzije a najredovnije su platise.

ODGOVORITE