Čistačica asistirala pri operaciji

Ministarstvo zdravlja Hrvatske uputilo je inspekciju u Opštu bolnicu u Bjelovaru nakon tvrdnji čistačice da je asistirala prilikom operacije na Odjeljenju ortopedije.

Region 27.08.2014 | 19:36
Čistačica asistirala pri operaciji

"Tražili smo da se o cijelom slučaju izjasni i upravnik i poslali zdravstvenu inspekciju koja će u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti predložiti mjere koje ćemo preduzeti", rekao je ministar zdravlja Siniša Varga.

Varga je istakao da je nedopustivo da čistačice učestvuju u liječenju pacijenata, te da one nemaju što da rade u medicinskom timu.

Čistačica iz Bjelovara uputila je pismo Ministarstvu zdravlja u kojem tvrdi da je bila pozvana da asistira prilikom operacije na Odjeljenju ortopedije Opšte bolnice u Bjelovaru.

Od nje je, kako je navela, bilo zatraženo da pridržava nogu pacijenta pri amputaciji, zbog čega joj je pozlilo i do daljeg je na bolovanju, prenose hrvatski mediji.

Ministar Varga je pozvao sve u zdravstvenoj struci da se drže zdravstvenih doktrina i etike i da nemedicinsko osoblje ne uključuju u liječenje pacijenata.

Upravnik bolnice u Bjelovaru Stjepan Grabovac demantovao je danas tvrdnje da je čistačica asistirala pri operaciji.

Komentari / 0

Ostavite komentar